Site icon Londra Gazete

Türkiye ve KKTC’ye WTM’de büyük ilgi

genel-foto-2

Dünyanın en büyük ikinci turizm fuarı olan World Travel Market (WTM) Londra’da 38. kez sektör temsilcilerini, profesyonelleri, acente ve tur operatörleri ile resmi yetkilileri bir araya getirdi.

Excel Fuar Merkezi’nde 180’den fazla ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen ve süresi bu yıldan itibaren dört günden üç güne indirilen WTM’de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) stantları yine büyük ilgi gördü. Dünyanın her yerinden binlerce ziyaretçi ağırlayan stantlarda iki ülkenin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri beğeniye sunuldu.

Dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olmasına karşın, sezon öncesine denk geldiği için sektörün yol haritasının çizildiği WTM’nin bu yıl da başarıyla tamamlandığını belirten turizm acenteleri ve tur operatörleri, kötü geçen 2016 yılından sonra 2017 sezonu için umutlarını, yaptıkları yeni işbirlikleriyle tazeledi.

Türkiye fuarda 783 metrekarelik alanda 30’u özel sektör olmak üzere toplamda 55 kurum ile temsil edilirken, KKTC’nin otantik standı büyük beğeni aldı. Geleneksel Kıbrıs köy evinden esinlenerek hazırlanan stant, 203 metrekare alanda yer aldı ve içinde; üzüm asması, maket köy fırını, değirmen, çeşme ve şarap yapım bölümleri izlenime sunuldu. KKTC standında hasır sepet ve çamurdan süs eşyalarının yapımı da ziyaretçilere canlı olarak sergilendi.

Exit mobile version