Site icon Londra Gazete

UETD’li gençler İslamofobiyi ele aldı

dsc_0569

Avrupa’da artan İslamofobi UETD Youth’un gerçekleştirildiği toplantıda ele alındı.

UETD Youth’un davetlisi olarak İslamofobi sorununu değerlendiren Doç. Dr. Enes Bayraklı, gençlere hem çoğalan sorunları anlattı hem de onların sorularını yanıtladı.

Bayraklı konuşmasında Orta Doğu’da son yıllarda yaşanan olayların etkisi ve IŞİD veya DAEŞ olarak bilinen terör örgütlerinin İslam adını kullanarak kendilerinden olmayanlara korku vermek amaçlı işledikleri cinayetlerin İslamofobiyi tetiklediğini ve beslediğini belirtti. Brexit sonrası Birleşik Krallık’ta artan ırkçı saldırılar arasında İslamofobinin payının arttığını vurgulayan Bayraklı, İslam’ın yanlış ya da bilinçli olarak kötü tanıtılmasının bu sorunun ana nedeni olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda SETA olarak Avrupa’da İslamofobi Raporunu yayınladıklarını ve binlerce kişinin söz konusu raporu inceleyerek kendilerine olumlu geri yaptığını belirten Bayraklı, raporun Birleşik Krallık bölümünde Müslümanların %46’lık gibi ciddi bir kısmının Birleşik Krallık’ta Müslüman olmanın zor olduğunu düşündüğünü ifade etti. Konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtlayan Bayraklı, “İslam toplumu içindeki İslamofobi hakkındaki görüşünüz nedir?” sorusuna “Türkiye’de nüfusun çoğu Müslümanım diyor fakat İslam’dan korkuyor. Bu konu hakkında da bir rapor hazırlıyoruz ve kısa zaman sonra kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve bazı partililerin sonradan katıldığı toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi de anıldı. Vekil Turan, gençlere yönelik yaptığı konuşmasında o gece yaşananları ve sonrasındaki gelişmeleri ele aldı. FETÖ diye bilinen Fethullah Gülen Terör Örgü ve uzantılarının Türkiye’ye verdiği zarardan ve yurtdışında yürüttükleri faaliyetlerden bahsedilirken, Avrupa’da yaşayan gençlerden beklentilerini dile getirdi. Toplantıya katılan gençlere Türkiye’de staj ve eğitim konusunda şahsen yardımcı olacağı sözünü de veren AKP’li vekil, konuşmasının ardından beraberindekiler ile Büyükelçilik konutunda verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı.

Exit mobile version