Site icon Londra Gazete

Biri Türk ikisi yabancı uyuşturucu satıcısı yakalandı

co926-16-assaf

Avrupa’dan İngiltere’ye kokain ve benzeri keyif verici maddelerin ithalatını yapan bir uyuşturucu “şirketi”nin üç üyesi, polis tarafından yakalanarak 20 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı.

Wembley’den Omnar Assaf, (35), 31 Ağustosta A tipi uyuşturucu satımından suçlu bulunarak yedi sene hapis cezasına çarptırıldı.

Gorhambury’den Debbie Reid, (45), 6 Mayıs’ta A tipi uyuşturucu ithalatında bulunmaktan ötürü altı sene ve sekiz ay olmak üzere cezalandırılırken, Enfield’dan Aydın Aziz, (45), 3 Ekim’de A tipi uyuşturucu saklama ve satmaktan dolayı yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Üçlünün davası 13 Ekim’de Harrow Crown Court’ta görülürken, davayı yürüten polis memurları Debbie Reid’ın Fransa’dan İngiltere’ye uyuşturucu sokmasına da şahit olduklarını belirttiler. Folkstone bölgesinden ithalat girişimini tamamlayan Reid’i bir süredir takip eden polis, kısa sürede üçlüyü tutukladı.

Reid’in İngiltere’y soktuğu A tipi uyuşturucuların saklanması ve satımını üstlenen Assad ve Aziz ise, polisin yine aynı şekilde bir süredir takip ettiği isimler arasındaydı. Polis ikiliyi yakaladığında kontrol edilen çantalardan iki kilogramlık kokain ve iki kilogramlık eroin çıktığı belirtildi.

Londra Metropolitan Polisi’nden uzman memur DC Andrew Walker, konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Debbie Reid’i bir süredir takip ederek üçlü çeteye ulaşmamız kolaylaştı. Grup içerisindeki “ithalatçı” pozisyonunu üstlendiğinden ötürü Reid, çeteye dair bilgi edinmekte kilit bir rol üstleniyordu. Polis büyük bir özenle ve ivedilikle çeteyi yakalamış ve bir kez daha ne kadar profesyonel olunursa olunsun, adaletin yerini her zaman bulacağını kanıtlamıştır”

Exit mobile version