Site icon Londra Gazete

Şenol Erol Ali’yi öldüren kadına müebbet hapis cezası

ALI

 Tottenham’da paylaştıkları ev içerisinde Bulgaristan asıllı Türk partnerini öldüren kadının cezası belli oldu.

Northumberland Park’tan Gyuldzhan Hadzhieva adındaki 38 yaşındaki kadın, geçtiğimiz Cuma günü Wood Green Yüksek Mahkemesi tarafınca verilen kararla 32 yaşındaki partneri Şenol Erol Ali’yi öldürmekten suçlu bulunmuştu. Suçu sabitlenen kadın hakkında en az 16 yıl hapis yatmak şartı ile müebbet hapis cezası verildi. 3 Şubat’ta Tottenham Stadı’nın karşısındaki Bill Nicholson Pub’ın üst katında kaldıkları dairede gerçekleşen olayda Ali’yi ağır derecede yaraladığı ve adamın ambülansla hastaneye kaldırılırken hayatını kaybettiği bilgisi mahkemede tazelendi.

Otopside yapılan incelemelerde, Ali’nin derin bıçak darbeleri ile yaralandığı ve yüksek derece kan kaybından hayatını kaybettiği ortaya çıkmıştı. Yüksek suç polisi ve dedektiflerinin yaptığı araştırmalar sonucu, Ali’nin cinayetin yaşandığı zamanlarda kadını terk etme planlarının olduğu, bazı kaynaklarca mahkemede belirtilmişti.

İfadesini veren Hadzhieva, açıklamasında önce Ali’nin kendisine bıçakla saldırmaya kalktığını ve kendisini korumak için adamı yaraladığını belirtmişti. Yüksek Suç detektifi Andrew Chalmers, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Hadzhieva’nın önce kendisini mi yoksa partnerini mi öldürmek/yaralamak istediği belli olmasa da, her durumda iki eylemin de kendisi tarafından yapıldığı bilindiğinden cezası buna göre verilecektir” demişti.

Exit mobile version