Site icon Londra Gazete

Tuncalı’dan Bilgiç’e teşekkür ziyareti

20 Temmuz 2

20 Temmuz Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü vesilesiyle,  KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Temsilcilik diplomatik personeli ve Birleşik Krallık Kıbrıs Türk sivil toplum örgütlerinin başkan ve üyelerinden oluşan bir heyetle Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Oya Tuncalı, Kıbrıs Türk halkının 20 Temmuz Barış Harekatı’ndan bugüne kadar geçen 42 yılda, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ve işbirliğiyle her türlü haksız baskı ve izolasyona rağmen imkanları zorlayarak büyük gelişmeler sağladığını belirtirken, adada iki toplumlu, iki kesimli, iki halkın siyasi eşitliğine dayalı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin fiili ve etkin garantisi altında kalıcı bir çözüm bulunması için gayretle çalışmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Tuncalı, bu vesileyle Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anadolu halkına sonsuz teşekkürlerini sunarak “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerini, Mücahit halkımızı, Anadolu halkını ve tüm Gazilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor ve özgürlüğümüz uğruna canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Büyükelçi Bilgiç ise yaptığı konuşmada 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutlarken, görev süresinin sonuna gelen Tuncalı’ya görevi boyunca gerek Birleşik Krallık’ta bulunan Kıbrıs Türk toplumunun birlik ve beraberliğini temini için yaptığı çalışmalar, gerekse siyasi anlamda her platformda KKTC’yi etkin bir şekilde temsil etmek için gösterdiği üstün çabalardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Exit mobile version