On yıllar önce yurtlarını terk ederek hayatlarını gurbette sürdürmeye çalışan Türklerin hayat hikayeleri Walthamstow’da sergilendi.
On yıllar önce yurtlarını terk ederek hayatlarını gurbette sürdürmeye çalışan Türklerin hayat hikayeleri Walthamstow’da sergilendi.
Düzenlenmesini Semra Eren Nijher’in yaptığı, Londra’da yaşayan farklı kadınların kısa hikayelerini içeren sergi ve kitap çalışması, fotoğraflarıyla birlikte Pictoren Gallery’de sergi severlerle buluştu. Waltham Forest Belediye Başkanı Peter Herrington ve Enfield Belediye Meclis Üyesi Suna Hurman’ın yanı sıra onlarca kişinin katıldığı sergi açılış resepsiyonu ile geçtiğimiz Pazartesi ziyaretçilere kapılarını açtı. Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Waltham Forest Belediye Başkanı Herrington, göçmenleri oldukça yaşadığı bölgede böylesi bir çalışmanın sergilenmesinden oldukça memnun olduğunu ve gurur duyduğunu ifade etti. Enfield Belediye Meclis Üyesi Hurman ise konuşmasında göçmenleri ilgilendiren her konuyu yakından takip ettiğini ve onların yararına yapılan projeyi desteklediğini ve görevde olduğu sürece desteklemeye devam edeceğini söyledi.
Sergi hakkında Londra Gazete’ye bir açıklama yapan Sosyolog Semra Eren Nijher, gurbet olgusunu daha farklı yerlere taşımak için bu sergiyi açtığını belirterek, “Gurbet var mı, yok mu diye hep tartışılıyordu. Artık gurbet yok mu diye yola çıktık çünkü 5’nci neslin dönemi yaşıyoruz ve bunun üzerine araştırmaya devam ediyorum. Ayrıca referandumun ardından artan ırkçılık olaylarına karşı, göçmenleri yeterince tanımayan yerli toplumun ötekileştirdiği ve kimi zaman ırkçı saldırılarda bulunduğu göçmenleri tanımalarında yardımcı olmasını amaçlıyorum. Kendi topraklarından gelerek burada önemli işlere imza atan, topluma değer katan göçmenlere karşı yapılan saldırıların azalmasında sergimizin önemli etkileri olacağını düşünüyorum.” Dedi.
Onlarca kişinin katıldığı sergide Nevabuselik korosundan Asım Çeliktürk, Hatice Çeliktürk ve Taner Ertuğrul da konuklara kısa bir müzik ziyafeti verdi.