Site icon Londra Gazete

UETD Ramazan bayramını kutladı

5beb98ed-7982-4911-8ac3-99a56f1274a2

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Britanya Başkanı Turhan Özer Ramazan bayramı vesilesi ile bir mesaj yayınladı. Özer’in yanı sıra UETD UK gönüllüleri de bir farklı bölgelerde bir araya gelerek Ramazan bayramı kutladılar.

Turhan Özer’in bayram mesajı şöyle: “Bir ramazanı daha geride bıraktık. Rabbim bu imtihandan da hepimizi en iyi notlarla mezun eder İnşallah. Dünya hamken piştiğimiz bir fırın, elmas gibi işlendiğimiz bir tezgah. Karşılaştığımız her zorluk, astığımız her engel bizi büyüten bir nimet.  Allah bizi büyümenin zahmetli olacağı bilinciyle şükredenlerden eylesin.

İnsanlığın karsısındaki en büyük tehlike, aslında arzu edilen refahı üretecek yeni fikirlerin ve yaratıcılığımızın kaynağı onla farklılıklarımız yüzünden bölünmek ve birbirimizle çatışırken topyekün küçük bir azizliğin elinde köleleşmek. Bunun en kanlı örneklerinden birine bugün Orta Doğu’da şahit oluyoruz. Kötülükte taraf olmayalım.  Suriye’de de Yemen’de de kurban edilen insanlık vicdanıdır.

Şii-Sünni, Hristiyan, Musevi, Müslüman, kadın-erkek ve iki kardeş arasında bile var olan yüzlerce fark  kutlamamız gereken bir zenginliktir. Allah doğayı bahar zenginliği ve renkleri ile donatmış. Bu zenginliği yok etmeye çalışmak doğaya, tabiata direnmeye çalışmak günahtır. Ramazan ile olgunlaşan ruhlarımızın kardeşlerimizi samimiyetle kucaklayarak devam etmesi dileklerimle tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutlarım.”

Exit mobile version