Site icon Londra Gazete

Türk çetenin cezası belli oldu

Ozcan Eren (solda) kuzeni İzzet Eren'i (sağda) serbest bırakma girişimi sonrası cezaya çarptırıldı.

Ozcan Eren (solda) kuzeni İzzet Eren’i (sağda) serbest bırakma girişimi sonrası cezaya çarptırıldı.

Geçtiğimiz ay suçlu İzzet Eren’i (33) yattığı hapishaneden serbest bırakma girişimine giren bir gangster üyesi hakkında hapis cezasına karar verildi.

İzzet Eren’i taşıyan bir minibüse yapılan müdahale sonrası polisin duruma el atmasıyla bir çete üyesinin vurulmasıyla sonuçlanan olay sonrası, yargıç Christopher Kinch olayları “ceza yargısına” ciddi bir darbe olarak nitelendirdi.

“PLANLARDAN IZZET EREN’IN HABERİ VARDI”

Mahkeme günü belirtilen bir başka gerçek ise, İzzet Eren’in planların farkında olduğu ortaya çıkınca anlaşıldı. Eren’i kaçırmak için çalınan bir arabada, polis yaptığı incelemede Uzi tipi makineli tüfek bulundu. Mahkeme kararı doğrultusunda, Eren’in 14 yıllık hapis kararı üzerine beş-beş buçuk yıl daha hapis cezasına çarptırılması uygun görüldü.

Yargıç, yaptığı açıklamada Eren’in kaçırılma senaryosunun arkasındaki plan olduğunu belirtirken savcı Jonathan Polnay yaptığı açıklamada Eren’in ülkede kalmasının bir tehlike olduğunu, bu nedenle sınır dışı edilmesi gerektiğini belirtti.

Gangster çetesinin diğer üyelerinden Gökay Soğucaklı, 19, beş buçuk yıl hapis cezası alırken Eren Hasyer’in davası Perşembe günü görülecek.

Exit mobile version