Site icon Londra Gazete

“Eylem Projesi” umut olacak

EYLEM1

 

 

Geçtiğimiz yıllarda İngiltere’de gençler arasında kendine zarar verme ve intihara teşebbüs etme ne yazık ki çoğaldı ve bu hepimizi korkutan bir sorun haline geldi.

Yapılan araştırmalar ışığında Avrupa’da yaşayan Türkçe konuşan toplumun neden daha fazla intiharı düşündüğü halka soruldu ve en çok öne sürülen neden olarak iki kültür arasında karar verememe gösterildi.

Ruh sağlığı araştırmasından sonra Londra’da ve Avrupa’da yaşayan halkımızın kültür yaşam zorluğu ve genellikle de ağrıyı ifade etme yolu olarak intihara giriştikleri ortaya çıktı.

Elde edilen bu bulgular tiyatro aracılığıyla halka anlatılacak. Böylece hem araştırmaların sonucunu topluma duyurulacak hem de intiharı düşünenlere yalnız olmadıkları ve nasıl yardım alabilecekleri anlatılacak.

Dr Jeyda İbrahim Özlü ve Özlem Eylem’in yöneticisi olduğu projede yer alan diğer isimler ise Asistan Psikologlar Çınar Arkuter ve Fatma Arnavut.

Halka açık ücretsiz bir etkinlik olacak olan “Eylem Projesi” 22 Haziran Çarşamba akşamı saat 19.30 ve 21.00 arasında 5 Balls Pond Road, N1 4AX adresinde yer alan Hackney Cypriot Association merkezinde gerçekleşecek.

Exit mobile version