Site icon Londra Gazete

Londra’da Alevi Festivali rüzgarı esti

alevi fest (146)

Gelenekselleşen Britanya Alevi Festivali on binlerce insanın katılımı ile Londra’da gerçekleşti.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Alevi Festivali, Birleşik Krallık ve Avrupa’da yaşayan Alevileri Londra’da bir araya getirdi. Yediden yetmişe on binlerce kişinin katıldığı festival yağan yağmura rağmen çoşkuyla geçti.

İngiltere, Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden gelen siyasi isimler ve kannat önderlerinin de katıldığı festivalde sahneye çıkan isimler ve kurum temsilcileri kısa konuşmalar yaparak katılımcıları selamladı.

Hackney Downs Park’ta gerçekleşen festivale katılanlar bir birinden eğlenceli aktiveteler ile çoluk çocuk eğlenme fırsatı yakalarken Anadolu mutfağının lezzetlerini de tatma şansı buldu.

Kulakların pasını silen müzikler eşliğinde halaya duran binlerce kişi aralıklarla yağan yağmura rağmen festival alanını terk etmedi. Konserlerin yanı sıra Cemevleri halk oyunları ekipleri izleyenleri haran bırakan gösteriler düzenledi. Etkinliğin son bölümğnde sahne alan Sabahat Akkiraz’ın yüreklere dokunan türküleri ile kah duygulanan kah neşelenen katılımcılar türkülerin nakarat kısımlarında usta sanatçıya eşlik etti.

Öğle saatlerinde başlayan festival akşam saatler yediyi gösterirken bitmesine rağmen Hackney Downs Parkı dolduran çoşkulu kalabalık davul ve zurna eşliğinde uzun bir halaya durdu.

6’NCI BRİTANYA ALEVİ FESTİVALİ – FOTO GALERİ

 

Exit mobile version