Site icon Londra Gazete

Türk öğretmenler GCSE Türkçe sınavlarını gözden geçirecek

 

İngiltere’de faaliyet gösteren İngiltere Türk Öğretmenler Derneği, Türkçe GCSE AS ve A2 sınavlarını ve okuma paçalarını tartışmak ve görüş almak amacıyla öğretmenler arasında bir toplantı düzenliyor.

İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Taşkın Barac ve Başkan Yardımcısı Eşref Yılmaz konuyla ilgili olarak yaptıkları yazılı açıklamada “Türkçe GCSE, AS ve A2 düzeyindeki soruların İngiltere’de yaşayan çocuklarımızın şartları, dilsel ve toplumsal yapıları göz önüne alınarak yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ve en önemlisi bu çocuklarla birebir çalışan, onlarla devamlı iletişim halindeki öğretmenlerin de fikirleri alınarak hazırlanmasının daha verimli sonuçlar doğuracağını.” belirttiler. Dernek üyesi öğretmenler ise, öğrencilerin birçok alanda  zorlandıklarını soru içeriklerinin ve neredeyse 3 saatlik bir sınav sisteminin alınan notu beklenenin altına çektiğini bunun da Türkçe’nin ders olarak seçilmesinde zorluk yarattığını bildirdiler.

Toplantı sınav sistemindeki bu zorlukların nasıl aşılabileceğini öğrenci-öğretmen-sınav merkezi arasındaki kopukluğun nasıl giderilebileceğini tartışarak bu konuda Türkçe öğretmenlerinin görüş ve deneyimleri çerçevesinde sınav merkezine bazı önerilerde bulunmayı amaçlıyor.

5 Haziran Pazar günü 228 Kingsland Road, London, E2 8AX adresinde yer alan Azerbaijan House’ın ev sahipliği yapacağı toplantı saat 14.00’te başlayacak. Toplantı hakkında daha fazla bilgi için taskinbarac@hotmail.com e-posta adresi üzerinden iletişime geçilebilir.

Exit mobile version