Site icon Londra Gazete

Enfield Belediyesi ve Londra Gazete işbirliği tohumlarını veriyor!

SAVE-OUR-EXAMS-500x350

Hükumet tarafından onaylanan GCSE ve A Level sınavlarındaki dil çeşitliliği imkanları, Enfield Belediyesi tarafından tam destekle karşılanıyor.

Geçtiğimiz seneden beri sınavlarda Türkçe de dahil olmak üzere birçok dil sınavının korunması üzerine yapılan çalışmalarda, Enfield Belediyesi tüm gücüyle Eğitim Bakanlığı’ndan Nicky Morgan ve Okullar Bakanı Nick Gibbs ile yaptığı görüşmeleri sürdürüyordu. Dil eğitimleri çerçevesinde alınabilecek olası bir kısıtlama kararını önlemek için, Londra Gazete olarak change.org’da başlattığımız “Save our exams” kampanyası binlerce kişi tarafından imzalanırken, Enfield Belediyesi tarafından da promosyonu yapılmıştı.

Ayfer Orhan.

Enfield Belediyesi Eğitim, Çocukların Korunması ve Çocuk Servisleri kabinesinden Ayfer Orhan “Geçen sene alınabilmesi ihtimal olan, sınavlarındaki dil çeşitliliğinin kaldırılma potansiyeli bu dilleri okuyan, çalışan ve konuşan çocuklar ve gençler için büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Enfield Belediyesi olarak bu potansiyel riski önlemek için ne gerekiyorsa yaptık.” dedi.

Orhan, konuşmasında Londra Gazete’ye de yer vererek şunları söyledi: “Londra Gazete’nin de desteğiyle başlatılan kampanyalarımız çok güzel sonuç verdi ve Türkçe de dahil olmak üzere birçok dil, kültürel çeşitliliğimizin eğitimdeki yerini korumasıyla GCSE ve A-Level’larda kalmaya devam etti” dedi.

Enfield Belediyesi ve Londra Gazete’nin önclüğünde alınan büyük karar, sadece Enfield bölgesindeki gençlerin eğitimlerine değil tüm Birleşik Krallık gençlerine hizmet eden bir müjde olmuş oldu.

2010’dan beri 20% kadar artan modern dil öğrencileri, aşağıdaki dillerde eğitim görebilecekler.

Londra Gazete olarak başlattığımız kampanyamız ve ardından geçen ay dil eğitimlerine devam etme kararının alınması üzerine yaptığımız haberleri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

https://www.londragazete.com/2016/04/22/londra-gazetenin-gcse-a-levellarda-turkce-zaferi/

Exit mobile version