Site icon Londra Gazete

Ortadoğu’da değişen Kürt dinamikleri

 

The Centre for Turkey Studies (CEFTUS) ve London School of Economics Middle East Centre’ın ortaklaşa düzenlediği “Ortadoğu’da Değişen Kürt Dinamikleri” adlı panelde Mezopotamya topraklarında tarihten günümüze Kürt varlığı ve yıllar içerisinde değişerek gelişen politikalar ele alındı. Parlamento’da düzenlenen panele Türkiye’den tanınmış gazeteci yazar Cengiz Çandar, LSE Middle East Centre’da araştırma yapan Dr. Zeynep Kaya ve LSE Middle East Centre menajeri Robert Lowe konuşmacı olarak katılırken, İşçi Partisi’nin Aile ve Çocuk Gölge Bakanı Sharon Hodgson ev sahipliği yaptı.

Panel usta kalem Cengiz Çandar’ın konuşması ile başladı. Çandar esprili bir şekilde başladığı konuşmasında kendisini dinleyenleri önce güldürdü sonra Sykes–Picot anlaşmasından itibaren Ortadoğu’da değişen Kürt politika ve dinamiklerini anlatarak herkesin pür dikkat kendisini dinlemesini sağladı.

Çandar’ın ardından söz alan Dr. Zeynep Kaya ağırlıklı olarak Türkiye’de yaşayan Kürtlerin durumunu ele alarak yaptı. Türk Devleti ve PKK arasında yaşanan gelişmelere değinen Dr. Kaya, her iki tarafın da bir birlerine güvenmedikleri için daimi bir barış ortamının sağlanamadığı ifade etti.

LSE Middle East Centre’ın 18 Nisan Pazartesi günü düzenlediği “Ortadoğu’da AKP ve Türk Dışişleri Politikarı” adlı panelin de konuğu olan Cengiz Çandar ve Dr. Zeynep Kaya’yı dinlemek isteyenler, “Ortadoğu’da Değişen Kürt Dinamikleri” paneline de yoğun ilgi gösterdi.

 

Exit mobile version