Site icon Londra Gazete

Hornsey Atatürk Okulu, Çanakkale’yi andı

DSC_8512

Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitlerini anma gününün 101’nci yıl etkinlikleri kapsamında Hornsey Atatürk okulunda anma töreni gerçekleşti.

Londra’nın farklı bölgelerinde hizmet veren Londra Atatürk Okulları’nın Hornsey şubesi öğrencileri düzenledikleri bir etkinlikle Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitlerini anma gününün 101’nci yıl dönümünü andı.

Şarkıların ve şiirlerin okunduğu etkinlikle minik öğrencilerin tiyatro ve halk oyunları şovu izleyenleri hem duygulandırdı hem de coşturmayı başardı. Kuzey Londra’da düzenlenen etkinliğe T.C. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, her iki temsilcilikten diplomatlar, Londra’da faaliyet gösteren dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrencilerin ailelerinin yanı sıra onlarca kişi katıldı. Okulun gösteri salonunda gerçekleşen etkinliğe olan yoğun ilgi nedeni ile oturacak yer bulamayanlar merdivenlere oturarak ya da ayakta durarak Hornsey Atatürk Okulu öğrencilerinin performanslarını izlediler.

Etkinliğin sonra ermesinin ardından İngiltere’de yıllardır faaliyetleri ile adından söz ettiren Limasollular Derneği, Hornsey Atatürk Okuluna maddi bağışta bulundu. Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan’ın taktim ettiği bağış çekini Londra Atatürk Okulları Başkanı Türker Çakıcı kabul etti.

Exit mobile version