Site icon Londra Gazete

Türk Muhasebeciler Birliği’nden ‘Kara para aklama ve Vergi suçları’ semineri

DSC_0017

Türk Muhasebeciler Birliği 5’ncisini gerçekleştirdiği seminer beklentilerin üstünde bir katılımcı sayısı ile çok başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Türkçe konuşan muhasebecileri, sigortacıları, bankacıları, finansçıları, avukatları ve iş adamlarını bir araya getirmek ve onlara teknik konularda kendilerini güncel tutmalarına yardımcı olmayı amaç edinen Türk Muhasebeciler Birliği, 17 Mart Perşembe günü Grand Banqueting Suite’te bir seminer düzenledi.

Seminerde kara para aklama suçları ve vergi soruşturmaları hakkında uzman kişiler sunumlar yaparak katılımcıları her iki konuda bilgilendirdi. Law Society Kurucu üyelerinden beyaz yakalı suçlarda uzman isim Simon Rose ve rüşvetle mücadele, yolsuzluk ve mevzuata uygunluk alanlarında uzman isim Osman Osman, kara para aklama suçu hakkında değerli bilgiler sundu. Konunun herkesi ne kadar ilgilendirdiği ve günlük hayatımızın ne kadar içinde olduğunu örneklerle göz önüne seren iki uzman isim, bilerek veya bilmeyerek bu suçların bir parçası olunabileceği ve sonuçlarının ciddi cezalara hatta 14 yıl gibi hapis cezasına sebep olabileceğinin altını çizdiler. Uzmanlar, para transferlerinde paranın kaynağından mutlaka emin olunması gerektiği vurguladılar.

Vergi dairesi eski kıdemli çalışanlarından Yasmin Rahman ve ACCA CATA Yeminli Mali müşavir ve vergi uzmanı Cemal Khan, vergi soruşturmaları üzerine ve vergi dairesi ile nasıl çalışılması gerektiği üzerine çok önemli bilgiler sundular. Connect ve benzeri bilgisayar sistemleriyle vergi dairesinin ne kadar çok bilgi sahibi olduğu ve en önemlisi bu konuda uzman birinden yardım alınması ve kendi başına hareket edilmemesi konusunda uyardılar. İkili, çok küçük bir sorun gibi görünen araştırmaların daha sonra ne kadar karmaşık hal alabileceği üzerinde durdu.

Türk Muhasebeciler Birliği, 3 ay sonra muhasebeciler ile ilgilenenlere açık ve ücretsiz olacak bir başka seminer daha düzenleyecek.

Exit mobile version