Site icon Londra Gazete

Süleymaniye’de ‘Taste of Anatolia’ günleri

SULEYMANIYE-LOGO-web-715x572

 

İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi tarafından eğitim vakfına yardım amaçlı olarak ‘Taste of Anatolia’ konseptli kermes düzenleyecek.

Süleymaniye Kültür Merkezinin ev sahipliğini yapacağı kermes 25-28 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Kermesle ilgili bilgi veren düzenleme komitesi başkanı Mehmet Yılmaz, geliri tamamen eğitim öğretime harcanan kermesin 4 gün boyunca sabah saat 10.00 ile akşam 20.00 arası açık olacağını ifade etti. Mehmet Yılmaz , “Kermes’te çeyizlik ürünlerden ev yapımı yiyeceklere geniş ürün yelpazesi halkımızın beğenisine sunulacaktır. Ayrıca Mantı, Tantuni, Gözleme, Börek, Lahmacun, Kebap çeşitleri ve tatlılar ile Anadolu’nun birbirinden lezzetli yemekleri satışa sunulacaktır. Resmi tatilden istifade evinden çıkmak ve güvenilir ürünlerle ailecek yemek yemek isteyen halkımızı misafir etmekten mutluluk duyarız. Hem rahat rahat yemeklerini yerken hem de ödedikleriyle Süleymaniye’deki okulumuza destek olmuş olacaklar” dedi. Süleymaniye Kültür Merkezi yetkilisi Salih Boşça ise önceki tanıtım günlerinde hem Anadolu lezzetlerine hem camiye ziyarete olan ilgiden dolayı çok memnun olduklarını belirterek ,“Farklı milletlerden ve ülkelerden insanların ziyareti, bu faaliyetleri düzenli aralıklarla tekrarlamamız gerektiğini gösterdi.” dedi.

Türk Kahvesi ve Türkiye’ye özel ev yapımı tatlıların da damakları şenlendireceği kermes ‘Taste of Anatolia’ konsepti ile düzenleniyor. Kermesin devam edeceği günler boyunca saat 15:00 ile 17:00 arasında Cami Tanıtım günleri tertip ediliyor. Müslüman Türk toplumu ve komşu kültürlerin birbirini yakından tanıması için de bir fırsat olan Kermes ve Cami Tanıtım Günleri’nde misafirler İslam hakkında merak ettikleri soruların cevaplarını Süleymaniye Camii yetkililerinden alabiliyorlar.

Exit mobile version