Site icon Londra Gazete

8 Mart Sümer Erek Studio’da farklı kutlandı

sumer erek studio 8mart kutlamasi 2

Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Sümer Erek Studio’sunda resim, saz ve söz ile kutlandı.

Bu yıl 8 Mart’da Sümer Erek Studio farklı bir Dünya Kadınlar günü kutlamasına ev sahipliği yaptı. Londra’da yaşayan Kıbrıs kökenli ressam Sümer Erek, “Büyük söylevler, uzun konuşmalar, şekilsel etkinlikler yerine kadınların sanat yoluyla kendilerini ifade ettikleri,  tartışıp ürettikleri ve çalışmalılarını sergiledikleri bir etkinlikte onlarca kadını bir araya getirdik. Sıcak şarap ve soba eşlinde sohbetler yapıldı, saz ve söz söylendi” dedi.

Etkinlikte sanatçının yeni eseri ‘Dalston’da Bir Dikiş Makinesi’nin yanı sıra ‘Doğadan Çizgiye-Çizgiden Yaşama’ konulu kadın atölye çalışmaları ile ‘Kendini Sev Prenses’ konulu bir dizi çalışma da izlenime açıldı.

Erek, Kuzey Londra’da 20-30 yıl öncesine kadar binlerce kadının emeğinin aktığı eski tekstil işliklerinin olduğu mahalledeki atölyesinde yeni eserini günün anısına izlenime açmanın önemine değinerek, “Eski Singer marka dikiş makinesi ile kurguladığım çalışma hem kendi yaşam alanımın tarihine, hem de nostaljik kurgusal tasarım ögeleri içeriyor” diye konuştu.

Sergide bir grup kadın ve bir kız çocuğunun Sümer Erek ile yaptıkları Doğadan Çizgiye-Çizgiden Yaşama atölye çalışmasının ürünleri de yer aldı. Sıradan bir ağaç kütüğünden yola çıkarak yaşama, varoluşun zorluklarına, çözüm ve umuda ilişkin üçlü denemelerin arkasındaki düşün ve tasarım ögeleri izleyicilere tanıtıldı. Etkinlikte konuk kadınlar resim yaptı, sohbet etti ve Gönül Tekin’in saz ve şarkılarına eşlik ettiler.

Eserleri sergilenen katılımcılar şöyle:

Londra Sümer Erek Studio’ndan Yeshim Harris, Dhalya Harris, Gül Berna Özcan, Yonca Turalı ve Özlem Tunçil ile İstanbul Evergreen Architects’den Cansu Ruban, Dilara Kalaycioglu, Elis Mutlu, Feyza Kalaycıoglu, Hazal Kaya, Hilmi Öğütçü, Nalan Helvacı, Sahin Akman, Tuba Zeynep Kiran, Zuhal Karataş.

Exit mobile version