Site icon Londra Gazete

TWPA anneleri unutmadı

DSC_6804

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği, anne ve anne adaylarının Anneler Gününü yemekli ve müzikli bir etkinlik ile kutladı.

On yıllardır Londra’da Türkçe konuşan toplumlara hizmet veren İngiltere Türk Kadınları Derneği anneleri unutmadı. Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyük Elçisi Abdurrahman Bilgiç’in eşi Esra Bilgiç ile Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar’ın eşi Ayşegül Yorulmazlar, KKTC Londra Temsilciliği 2’nci Sekreteri Dilşad Şenol, dernek ve sivil toplum örgütleri başkanları, İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği Yönetim Kurulu Haysiyet Divanı ve üyelerinin yanı sıra onlarca davetlinin katıldı. 100’den fazla katılımcının olduğu etkinlik 4 Mart Cuma günü Wood Green’de bulunan Grande Palace’da gerçekleşti.

Tüm konuklarını kapıda karşılayan Başkan Sinem Arıca, yaptığı açılış ve selamlama konuşmasında “İngiltere’de kurulan ilk derneklerden biri olmanın gururunu yaşamaktayız. 40 yıldır yardımlarımızı hem Türkiye’deki hem de KKTC’deki kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Böylesine güçlü bir derneğin başkanı olmaktan gurur duyuyorum.” dedi. Hayati tehlikeyi göze alarak doğum yaptığını belirten Başkan Arıca, tüm sağlık sorunlarına karşın bebeğini kucağına aldığında tün yaşadıklarının hiç önemi olmadığını, onun varlığının kendisini ölünceye kadar mutlu edeceğini söyledi. Arıca’dan sonra sahneye gelen Neslihan Çakır, Anneler Günü için hazırlamış olduğu şiiri davetlilere okudu. Çakır’ın dinleyenleri duygulandıran şiirinin ardından söz alan KKTC Londra Temsilciliği 2’nci Sekreteri Dilşad Şenol, “Anneler günü hiç yorulmadan çocuklarından emeklerini asla esirgemeyen annelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunmamız için sadece bir fırsattır. Ancak bunu yılda bir gün değil, her zaman ifade etmeliyiz. Çünkü mutlu annelerimiz olması demek; çocukları, aileleri ve tüm toplumumuzu değiştirecek, huzur ve refah dolu yarınlara ulaşmamızı sağlayacak bir güce sahip olduğumuz anlamına gelmektedir. Sizlerin huzurunda tüm annelerimizin anneler gününü en içten dileklerimle kutlar, tüm annelere hürmetlerimi sunarım.” dedi.  Etkinlikte konuşma yapan bir diğer isim ise Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyük Elçisinin eşi Esra Bilgiç oldu. Sözlerine “Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Hepinizin Anneler Gününü kutluyorum.” diye başlayan Esra Bilgiç, “Anneler için en zor duygulardan biri gurbette olmaktır. Bunu kendimden çok iyi biliyorum. Çocuklarımdan biri Ankara’da okuyor. Sizler bir şekilde hep gurbettesiniz. Ya kendiniz memleketten uzaktasınız ya da artık burada aile kurmuş olsanız da anneleriniz veya çocuklarınız gurbette. Böyle özel günlerde gurbet duygusu daha ağır basıyor maalesef.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Haysiyet Divanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini sahneye davet eden Başkan Sinem Arıca, her biri anne hatta artık nine olan kadınlara çiçek hediye diye ettikten sonra etkinliğin resmi konukları Esra Bilgiç, Ayşegül Yorulmazlar ve Dilşad Şenol’a da çiçek verdi.

Etkinlik ünlü showman Kerem Ergen’in sahne alması ve yapılan çekiliş ile sona erdi.

  

Exit mobile version