Site icon Londra Gazete

‘Hafta Sonu’ filminin Londra’daki galasına yoğun ilgi

DSC_0027

Kuzey Kıbrıslı genç yönetmen Talat Gökdemir’in “Hafta Sonu” adlı kısa filminin gösterimi, Londra’da gerçekleşti.

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı’nın ev sahipliği yaptığı galaya KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, çok sayıda konuk ve sanatsever katıldı. 22 dakikalık kısa film olan ‘Hafta Sonu’ 25 Şubat Perşembe akşamı Yunus Emre Kültür Merkezinde gösterildi. KKTC Londra Temsilciliği’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında izleyici ile buluşan ‘Hafta Sonu’ filmi, büyük beğeni topladı. Gösterimin ardından katılımcılara Kıbrıs Türk mutfağın eşsiz lezzetlerinden oluşan ikramda bulunuldu.

BİR BABA, BİR OĞUL, ARADA KALAN ANNE VE ESKİ SEGİLİ

Çekimleri Geçitkale, Akova, Gönendere ve Ercan Havalimanında yapılan filmde Hasan karakteri, babasının vefatı üzerine yıllar sonra Kıbrıs’a geri geliyor. Bir zamanlar büyüdüğü muhafazakar köyde, yaşlanmış annesi ve eski sevgilisi ile zaman geçiriyor. Küs olduğu babasının cenazesinin yarattığı baskı, onu geçmişi ile yüzleşmeye ve nereye ait olduğunu sorgulamaya itiyor.

2010 yılında yazdığı senaryoyu 2015 yılında beyaz perdeye aktaran genç yönetmen Talat Gökdemir, film temasının “Eğer hayatınız boyunca tartıştığınız ve kaçmayı seçtiğiniz birey, birden ortadan yok olursa, size ne olacak? Kavganız ve uğraşınız ne içindi?” soruları olduğu ifade etti.

 

 

https://youtu.be/RfryVmu2fzA

Exit mobile version