Site icon Londra Gazete

Sağlık taraması memnun bıraktı

websaglikHackney Refugee Forum tarafından organize edilen ‘sağlık taraması’ geçtiğimiz Cumartesi günü Hackney’de gerçekleşti.

Avrupa’daki Türkçe konuşan sağlık görevlilerinin bir çatı altında toplandığı bir örgüt olan ATHPA’ya üye doktorların da katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, psikiyatrist, kardiyolog ve genel pratisyenlerden oluşan doktorlar heyeti, yaklaşık 30 kişiyi muayene ederek tıbbi tavsiyelerde bulundu.

Hackney Refugee Forum’dan Ali Aksoy konuya ilişkin yaptığı açıklamada, etkinliğe ilginin büyük olduğunu belirterek, ‘Tüm gelenler uzun süreli doktor muayeneleri için hem memnun, hem de şaşkındı. Bu kadar uzun süreli ve candan bir ilgiyle yapılan ücretsiz muayeneyi kendi GP’lerinden bile göremediklerini ifade edip, teşekkür ettiler’ dedi.

ATHPA sözcüsü Psikiyatrist Doktor Müge Trak ise Eylül ayı itibariyle, Hackney Refugee Forum işbirliği ile, bu tür hizmetlerin ücretsiz olarak her ay verilmesini planladıklarını kaydetti.

Bu etkinliğin önemli bir parçası olarak, aynı saatlerde Halkevi binasında da masalar açan 12 sağlık kurumu, başta kan ve şeker testi, obesity, tansiyon ölçümü ve doğum kontrolü olmak üzere bir çok konuda ayrıntılı bilgiler verip tavsiyelerde bulundu.

Exit mobile version