Site icon Londra Gazete

Kadın Platformunun kursları başladı

 

LONDRA’da kurulu etkin sivil toplum kuruluşlarından İngiltere Kadın Platformu’nun girişimci kadınlara destek projesi kursları başladı. Kursların 6 hafta süreceği ve bitirenlere “katılım sertifikası” verileceği bildirildi.

WE (Women in Enterprise) “Kadın Girişimcileri Destek ve Teşvik Projesi Çalışma Atölyesi”, Doğu Londra’da 12 hanımın katılımıyla ilk kursunu verdi. Proje Koordinatörü Women’s  Platform UK’e, proje süresince Lifetime Learning Charity’nin proje ortağı olarak destek vereceği bildirildi. Yoğun ilgi nedeniyle tamamen dolan kurs, “Angel House, 225, Marsh Wall, LONDON E14 9FW” adresinde veriliyor.

Kursun ilk dersi, eğitim danışmanı ve eğitim program yöneticisi Senen Arzu Coşan tarafından verildi. Kursta, “ 1- Kendini yönetme – Enerjiyi kullanma, potansiyel enerjiden kinetic enerjiye ulaşma, self motivasyon, hedef nedir, smart hedef belirleme, 2- Doğru İletişim ; Anlama, dinleme, anlatma, güven verme. 3- İş kurma süresince temel adımlar ; Başarılı iş fikrinin özellikleri, sektörü ve piyasayı tanımak, ,iş planı oluşturma” konuları anlatıldı.

İngiltere Kadın Platformu kurucu ve yöneticisi Nilgün Yıldırım, yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını, kursların kadınlara yararlı olacağına inandıklarını kaydederek, şunları söyledi;

“Kursumuzun  proje ortağı Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Fethiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Psikolog Deniz Şarlak, ikinci kursumuzu verdi. IT kursları, projeye destek veren proje ortağımız Lifetime Learning Charity yöneticisi Murat Aykut Sadi ve ekibi tarafından verilecek.

ESOL – İngilizce pratik konuşma ve sunuş teknikleri  Fatih Boylu tarafindan verilecektir. Kurs programı içinde MENTORING çok önemsediğimiz bir konudur. Bu yüzden “ konuk mentörlerimiz”, kurs süreci içinde kursiyerlerimiz ile bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklardır.

Projeye katılan her ülkede, 2 yıllık proje süresince 120 gönüllü girişimci kadın, düzenli olarak kurslara alınarak, girişimciliğe hazır hale getirilecektir. Toplumların kalkınmaları daha çok sayıda kadının iş alanine kazandırılmasıyla mümkündür. “

Exit mobile version