Site icon Londra Gazete

Day-mer, Calais’deki mülteciler için destek istedi

 

Fransa’daki Calais ve Dunkirk bölgesindeki mültecilere yardım etmek için şimdiye kadar iki ziyarette bulunan Day-mer, 27 Subat’da yapacağı ziyaret için yardım kampanyasını hızlandırdı.

Başta Türk ve Kürt toplumu üyeleri olmak üzere bir çok kesim tarafından destek gören Day-mer bir sonraki ziyaretinde mültecilere yardımın yanında onların yaşam koşullarını daha yakından görmeleri için, Milletvekili, Sendikacı ve Belediye encümen üyelerinde içinde olduğu bir heyetide kendisi ile bu bölgeye götürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

MÜLTECİLERE ACİLEN YARDIM ETMELİYİZ

Bu konuda bir açıklama yapan Day-mer Calais Dayanışma Komitesi üyesi Zübeyde Aydemir “Fransa’da Calais ve Dunkırk’de mülteciler insanlık dışı koşullarda çok zor bir hayat mücadelesi veriyor. Durum böyleyken mülteci olmanın gerçekliğini paylaşmak ve mültecilere yardım eli uzatılmasının önemini ve aciliyetini vurgulamanın zamanının geldiğini düşünüyoruz” dedi.

Calais ve Dunkirk bölgesinde götürülmek istenen çadır, battaniye, uyku tulumu, su geçirmeyen ayakkabı, bot ve çizme, sıcak ve su geçirmeyen ceket ve montlar, kuru ve konserve yiyecekler temin etmek isteyen Day-mer başta iş yerleri sahipleri olmak üzere tüm toplum bireylerini bu konuda yardımcı olmaya çağırdı.

Exit mobile version