Site icon Londra Gazete

Türkiyeli kuruyemiş firmaları Londra’da buluştu

Kuruyemisciler 1

TÜKSİAD Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği üyesi kuruyemiş üreticileri, Ekonomi Bakanlığı UR-GE Projesi desteğindeki heyeti 8-10 Şubat 2016 tarihleri arasında Londra’da etkinlik gerçekleştirdi.

Her biri Türkiye’de marka olan 9 firmanın katılımı ile STRATEKO PR firmasının organizasyonunda Millennium Mayfar Hotel’de gerçekleşen bir günlük etkinlikte, sektör temsilcileri ile Türk kuruyemiş firmaları biraraya geldi.

Etkinliğe Türkiye’den; Avşarlar Kuruyemiş, Berkız Gıda, Damla Kuruyemiş, Fıstık Evi, Hacıbaba Kuruyemiş, Boyhan Company, Özbeyoğlu Kuruyemiş, Öz Danacı Kuruyemiş ve Pirlioğlu Kuruyemiş  katıldı.

İngiltere Kuruyemişçiler Derneği, Naturel Dried Fruit Trade Association Başkanı Nick Thomas, yardımcısı ve genel sekreterinden oluşan heyet de etkinliği ziyaret ederek, TÜKSİAD başkanı Muammer Çaputçu ile ticari ilişkileri görüştü.

Kuruyemişçilerden oluşan Türk işadamları TBCCI, Avrupalı Türk Markalar Birliği gibi kuruluşlar ile Türkiye’nin Londra Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu ile de biraraya geldiler. Bazı gıda firmalarını ziyaret eden işadamları, İngiltere’ye kuruyemiş ihracatını artırmak için girişimlerde bulundular.

Exit mobile version