Site icon Londra Gazete

Davutoğlu, Londra’da yine protesto edildi

DSC_6021

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “Suriye’ye ve Bölgesine Destek” konferansına katılmak üzere geldiği Londra’da protesto edildi.

Özel uçak “ANA” ile 4 Şubat Perşembe sabah saat 08.20’de Londra’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar karşıladı.

“Suriye’ye ve Bölgesine Destek” konferansına katılmak üzere Kraliçe İkinci Elizabeth Konferans Merkezi’ne gelen Başbakan Davutoğlu, Almanya-Yunanistan- Hollanda-Avusturya- AB Konseyi görüşmesine katıldı. Görüşmede ülke liderleri ve konsey başkanı hazır bulunurken, yapılan çoklu toplantıların ardından Davutoğlu ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Sabah saatlerinden itibaren konferans salonunda başlayan görüşmeler saat 17.45’e kadar devam ederken, Demokratik Güç Birliği’nin çağrısı ile toplanan 100’e yakın kişi Davutoğlu’nu protesto etti.

Türkiye’nin bazı şehirlerinde devam eden sıkıyönetim, sokağa çıkma yasağı ve yaşanan olaylarda sivillerin de hayatını kaybetmesini protesto eden eylemciler açılan pankartlar ve atılan sloganlar ile seslerini duyurmaya çalıştı.

Davutoğlu’nu protesto edenler arasında bir grup Suriyeli de vardı. DGB eylemcilerine yaklaşık 50 metre uzakta gösteri yapan protestocular, ülkelerinde 5 yıldır devam iç savaşın taraflarını ve destekçilerine itiraz etti.

Ocak ayında Londra’ya gelerek İngiliz mevkiidaşı David Cameron’ı Downing Caddesinde bulunan Başbakanlık konutunda ziyaret eden Davutoğlu, yaklaşık 200 kişi tarafından protesto edilmiş, bazı göstericilerin Davutoğlu’nun çıkışı sırasında kapıya yönelmesi üzerine polisin sert müdahalesi gerçekleşmişti.

GÜVENLİK EN ÜST DÜZEYDE

İngiliz polisinin yetersiz kaldığı olaylar sonrasında Perşembe günü konferansın gerçekleştiği bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Konferans salonun çevresini iki farklı barikat sistemi ile donatan İngiliz polisi, bölgedeki yüksek binaların tepelerine tam teçhizatlı polisler yerleştirerek protestocuları göz hapsine aldı.

 

 

Exit mobile version