Site icon Londra Gazete

Malezya’dan onur ödülü

Londra’da yaşayayan Türkiye İzcilik Federasyonu Üst Kurul ve Dış İlişkiler Kurulu üyesi Kıbrıslı Türk izci lideri Celal İzcibayar’a Malezya İzci Örgütü’nden onur madalyası verildi.

Malezya İzci Örgütü, 100. yılı dolayısıyla özel olarak çıkardığı onur madalyasını bu yıl , müslüman bir Türk olarak Kıbrıs’da Beşparmak dağlarında mücahid olarak milli mücadeleye destek verdiği ve dünya izciliğine yaptığı hizmetlerden dolayı Celal İzcibayar’a verdi.

İngiltere İzcilik Merkezi Teşekkür ve Şeref duvarına ismi yazılan tek Türk izci lideri olan Celal İzcibayar, ödül ile ilgili yaptığı açıklamada büyük bir gurur ve mutluluk yaşadığı belirterek ‘ Tüm hayatımı izciliğe adadım. Tüm amacım KKTC ve Türkiye’yi dünyada tanıtmak ve ülkeler arası dostluklar kurmak. Türk izciliğini şeref ve şanla dünyanın çeşitli ülkelerinde temsil etmeyi başardım. Yaşamımdaki en büyük mutluluğum, KKTC ve Türkiye’de ki izcilere dünyada bir pencere açmış olmamdır. Bu ödülle de beni oldukça onurlandıran Malezya İzci Örgütü’ne teşekkür ederim.’diye konuştu.

Exit mobile version