Site icon Londra Gazete

İADD’den 27 Mayıs paneli

iadd-0İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD) 15 Haziran Cuma günü, ’27 Mayıs Devrimi :Türkiye’de Aydınlanma’ konulu bir panel düzenleyeceğini duyurdu.

Dalston’daki Azerbaycan Evi’nde düzenlenecek olan panelle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

‘Önceleri 27 Mayıs devriminin yıldönümleri ‘Özgürlük ve Anayasa Bayramı’ olarak kutlanırdı, sonra bu kutlamalar kaldırıldı. Bir müddet hiç anılmadı. AKP’nin iktidar olması ile birlikte planlı bir kampanya ile itibarsızlaştırıldı. Son yıllarda da yanlış, kasıtlı eksik bilgi içeren sözde belgesellerle 12 Eylül darbesi ile eşit tutulmakta merhum Başbakan Adnan Menderes, Recep Tayyip Erdoğan tarafından her vesile ile demokrasi kahramanı olarak takdim edilmektedir.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, bu ortamda bilhassa genç nesile 27 Mayıs devrimini ve onun kazanımlarını, günümüze etkisini o günlere tanık olan, görev alan ve İADD için büyük şans olduğunu bildiğimiz çok değerli üye ağabeylerimizin katılacağı bir panel ile anlatmayı görev bilmiştir.

Panelimiz iki bölümdür. Birinci bölümünde panelistlerimiz konuşacak, ikinci bölümü ise soru cevap şeklinde ve katılımcıların da konu ile ilgili görüş belirtmelerine imkan sağlanarak sohbet havasında geçecektir.

Panelimize tüm üyelerimiz ve dostlarımız davetlidir. Bilhassa genç arkadaşlarımızın katılarak, düşüncelerini, sorularını, bilgilerini bizlerle paylaşmalarını önemle rica ederiz.’

Exit mobile version