Site icon Londra Gazete

Kıbrıslı Türkler mülkiyeti meselesini konuştu

KIBRIS1

Kıbrıs sorununun bu günlerde gündeme oturması, Kıbrıslı Türk vatandaşın aklında birçok soruya neden olurken, Ambargolular (Embargoed) ve Yağmuralan (Vroisa) dernekleri bu soruların en önemlisi mülkiyeti konusunu ele alan bir etkinlik düzenledi.

Ambargolular ve Yağmuralan derneklerinin ortaklaşa düzenlediği seminer, 24 Ocak 2016 Pazar Günü saat 14:00 – 18:00 arası, Kıbrıs Türk Toplum Merkezinde gerçekleşti. “Çözüm Sürecinde Mülkiyet Meselesi” başlığı altında yapılan halka açık seminer, araştırmacı yazar Esat Mustafa’nın konuşması ile başladı. Mustafa’nın yaptığı konuşmada, Rum mallarının istismarını ele alan kısmı dikkatleri çekti.

Mustafa Esat, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Mülkiyetin hukuki rejimi değiştirilemez. Bunlar müsadere edilip başkasına satıldığı takdirde, bu satış, alıcı lehine bir hak yaratmaz.” Toplantıda soru soran bir katılımcı, İngilizlerin idaresi altında, Rumlara dağıtılan Türk mallarının iadesi konusu hakkında endişe duyduğunu belirtti. Mustafa Esat, Kıbrıs’ın çok büyük sorunları olduğunu, fakat bu sorunların çözümü asıl sorundan daha kolay olduğunu ve ancak iki devlet arasında “Global Takas” ile olabileceğini belirti.

Exit mobile version