Site icon Londra Gazete

Zeytin Ağacı, KKTC’de de dernekleşiyor

Londra_Sayfa2812540983_765071513597755_6072954608972440674

Birleşik Krallıkta faaliyet gösteren yardım kuruluşlarından Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Kuzey Kıbrıs’ta da kuruluyor.

İngilizce adı Olive Tree Education Foundation olan Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Birleşik Krallık ve Kuzey Kıbrıs’ta yaptığı hayır işleriyle tanınan dernek yöneticileri, adada ihtiyaç sahibi kişilere daha faydalı olabilmek için KKTC’de de bir dernek kuracaklarını açıkladı.

Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği kurucusu yardımsever işadamı Günay Veli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve onlara yardım etmek istediklerini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastalar, okuyamayan başarılı öğrenciler, evde veya okulda problem yaşayanlar, aile içinde çıkan anlaşmazlıklar, ihtiyaç sahibi çocuklar, terk edilmiş aileler ve yaşlıların daha rahat bir hayatı yaşamalarını hedefliyoruz.”

3 BİN ÜYE SAYISINA ULAŞMAK İSTİYORUZ

Yardımsever işadamı Günay Veli, ihtiyaç sahibi kişilere yardım edebilmek için, halkın, işadamlarının, derneklerin, vakıfların ve devletin de desteğiyle daha çok ihtiyaç sahibi insana ulaşabileceklerini ifade ederek, destek istedi. Veli “Yönetim kurulumuz hiç ayrıntı göstermeden en çok ihtiyaçlısına erişmemiz için gayret göstermekle görevli olacaklardır. İlk üç yılda 3 bin üye sayısına ulaşmayı hedeflerken, üyelerimiz ve hayırsever insanlardan gelecek olan bağışların yılda 1 milyon TL’ye ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

KKTC İÇİN YENİ YÖNETİM KURULU SEÇİLECEK

Dernek kurucusu Veli, KKTC’deki dernek için yeni seçilecek başkan, başkan yardımcıları ve yönetim kurulunda görev alacak olan kişilerin özgeçmişlerinin önemli olduğunu vurguladı. Veli, daha önce herhangi bir kriminal suç işlememiş veya bir iş yerini iflas ile kapatmamış kişiler arasından seçilecek yönetim kurulunun herhangi bir siyasi partide görevli olmamaları ve herhangi bir hukuksuzluk durumlarında adı geçmemiş olması gerektiğini ekledi.

DERNEK NELER YAPACAK?

KKTC’de faaliyete başlayacak Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin faaliyetleri ise şunlar olacak; Kadın kolları ve gençlik kadın kolları, erkek gençlik kolları, öğrenci yurtları, öksüzler yurdu, yaşlılar yurdu, gençlik yurdu, çocuk yuvası, aş evleri, gençlik kampları, tur ve ziyaretler, aileler ve gençler için eğitim amaçlı konferans ve seminerler de düzenleyecek.

Exit mobile version