Site icon Londra Gazete

İhsan Eliaçık SOAS’ta konuşacak

ihsan eliacik 2

Anti-Kapitalist Müslümanlar grubunun öncülerinden yazar İhsan Eliaçık 19 Aralık tarihinde Londra’da bir konferans verecek. Londra merkezli Türkiye Araştırmalar Merkezi CEFTUS’un organize ettiği toplantının davetlisi olan Eliaçık, SOAS Üniversitesi’nde konuşacak. Akşam 07-09 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte ‘Gezi ruhu ve Türkiye’deki son gelişmeler’i değerlendirecek olan Eliaçık’ın konferansı ‘Room V111, SOAS University, Vernon Square, Penton Rise, London WC1X 9EW’  adresinde yapılacak. Toplantının moderatörlüklerini Uluslararası Yazarlar Birliği PEN’in eski yöneticilerinden Sara Whyatt ile Dr Ömer Tekdemir yapacaklar.

AK Parti hükümeti ve Tayyip Erdoğan karşıtı çıkışları ile dikkat çeken İhsan Eliaçık, Haziran ayında yaşanan Gezi protestolarına verdiği destekle gündeme gelmişti. Yazı ve yorumları ile iktidara yönelik sert eleştiriler yönelten Eliaçık, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde konferanslar veriyor. Yoğun ilgi gören toplantıya katılmak isteyenler centreforturkey@gmail.com adresine kayıt yaptırabilecekler.

Öte yandan CEFTUS, yoğun ilgi gören İhsan Eliaçık için SOAS’taki konferansın yanısıra bir de yemek düzenleyecek. Okurları, Islington’daki Mem&Laz Brasserie Restaurant’ta yapılacak yemekte Eliaçık’la sohbet etme imkanı bulabilecekler. Yemek ve bir bardak içeceğin £25 olarak belirlendiği yemeğe katılmak isteyenler centreforturkey@gmail.com adresinden kayıt yaptırabilecekler.

Exit mobile version