Site icon Londra Gazete

Olimpiyat ağacı Türkiye’den kumaşlarla bezendi

kumasLondra’nın kültür sanat merkezi Southbank’de farklı ülkelerden materyallerle hazırlanan ve Waterloo köprüsünün kenarına yerleştirilen “Under the Baobab” ağacında Türkiye’den de kumaşlar yer alıyor.

Londra’nın kültür çeşitliliğini Olimpiyat dönemi ziyaretçilerine aktarmak amacıyla hazırlanan Dünya Festivali adlı proje, yaz ayları boyunca devam edecek.

15 metre yüksekliğinde kumaşla kaplı Baobab ağacı, diğer sanatçılarla çalışmada yer alan Serap Pollard tarafından hazırlandı.

Pollard projenin kendisini heyecanlandırdığını söyleyerek sözlerine şunları ekledi:

‘Türkiye tarihinde; Muhteşem Osmanlı İmparatorluğu’nun simgesi de ağaç idi. Geleneksel Türk kumaşlarının kullanıldığı bu proje benim için Türk tarihini günümüz modern zamanına taşıyarak Londra gibi büyük, milyonlarca turistin ziyaret edeceği bir şehirde böylesi olağanüstü bir sanat eserinin parçası olmak gurur verici. Ve eminim ki bütün Türkler bu gururu hissedecektir.”

BAMBUDAN ATLET

Anadolu kumaşlarını yurtdışında daha iyi tanıtabilmek için alan araştırması yaptığını belirten Pollard,  çevre dostu, sıfır atık yayan kumaşlar üzerinde çalıştığını, özellikle bambunun hızlı büyümesi nedeniyle atlet ve tişört kullanımında kullanışlı olduğunu ve kullanımın ardından çabuk doğaya karıştığını söyledi.

Exit mobile version