Site icon Londra Gazete

Kürt mülteciler için yardım konserine büyük ilgi

 

Kobane ve Shengal’de ISIS (DAESH) teröründen kaçıp yaşam savaşı veren binlerce Kürt mülteci için Londra’da yerel sanatçılar 8 Ocak 2016 Highbury Islington’da bulunan Union Chapel’da bir konser düzenlendi.

Gıda, ısınma ve battaniye gibi temel ihtiyaçların mülteci kamplarına sağlayabilmek için konser düzenleyen yerel sanatçılar Türkiye, İran ve İngiltere’den müzisyenler; Steve Coughlan, Tahir Palalı, Habib M. Boushehri, Arash Moradi, Çiğdem Aslan.

Konserin tüm geliri Kürt Kızılay’ı olarak bilinen Heyva Sor (Kurdish Red Moon) isimli hayır kurumu aracılıyla Kobane ve Shengal’deki mülteci kamplarına ulaştırılacak.

KÜRTLERİN DURUMU BENİ ÜZÜYOR

Yardım konserine katılan kadın hakları konusunda uzman avukat (barrister), insan hakları aktiviti ve (Kürt İnsan Hakları Projesi) Kurdish Human Rights Project danışmanı Margaret Owen gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ben hem avukat, hem insan hakları aktivisti olarak Kürdistan bölgesine barış getirmek isteyen biriyim. Buraya gelmemin sebebi, Kürtlerin şu anki durumunun beni üzmesi ve kimsenin birşey yapmamasının beni kızdırması.”

Yeşiller Partisinin eski sözcülerinden, ekonomist vey azar Darek Wall, kürtlerin öldürüldüğünü ve dünyanın sadece bunu izlediğini ifade etti.

Gecede toplanan yardımın yanı sıra açık artırmaya konulan bütün fotoğraflar satıldı.

Konserin geliri ISID teröründen kaçan mültecilere bağışlanacak.

 

Exit mobile version