Site icon Londra Gazete

BTKD’ye Erzurum’daki öğrencilerden sevgi seli

BTKD_3Londra’nın en etkin sivil toplum örgütlerinden Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD) yöneticileri, geçtiğimiz yıl yaptırılan Erzurum’un Aziziye İlçesine bağlı Demirgeçit köyü ilköğretim okulunu ziyaret ederek, BTKD’nin onarttığı ana sınıfını gezdiler.

Harabe durumdaki bina, BTKD üyelerinden Işık Beard’in önerisiyle  9 ve 10’uncu dönem başkanı Servet Hassan döneminde yenilenmişti.

BTKD 11’inci dönem Başkanı Maviş Fuchs, dernek üyelerinden  Prof. Belma Baskett, Işıl Beard’in de aralarında bulunduğu gönüllü hanımlar Erzurum’a, oradan da Demirgeçit köyüne giderek, okulu gezdiler. Bölgede geniş ilgi gören ziyarete okulun öğrencileri, öğretmenler, resmi yetkililer de katıldılar.

BTKD’nin 11. Dönem başkanı Maviş Fuchs,  Aziziye İlçe Jandarma Komutanlığı’nın davetlisi olarak köye geldiklerini belirterek,  “ Üyelerimiz, dostlarımız kanalıyla Demirgeçit ve Tepecik köylerinde ana sınıfına ihtiyaç olduğunu öğrendik. Bunun üzerine dernek olarak bağışta bulunma kararı aldık. Aziziye İlçe Komutanı Başçavuş Metin Demirtaş ve arkadaşlarının yardımlarıyla ana okulu sınıfını modern şekilde inşa ettirdik. Şimdi de ziyaret gelerek, yerinde görme arzumuzu yerine getirdik. Bu sınıfın gerçekleşmesinde Jandarma Başçavuş Metin Demirtaş BTKD’ye çok yardımcı oldu, ona şahsen teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Çiçeklerle karşılanan BTKD gönüllüleri, öğrencilere hediye verdiler. Bu arada sınıfın yapımı nedeniyle yetkililer, BTKD’ye plaket takdim ettiler. Yetkililerle köy kahvaltısı yapan kadınlar, öğrencilerin folklor danslarını da zevkle izlediler.

Exit mobile version