Site icon Londra Gazete

Day-Mer’den Ankara’ya 32 bin Pound yardım

 

Türkiye tarihinin en kanlı katliamlarından biri olarak kabul edilen 10 Ekim Ankara katliamında yaralananlar için başlatılan yardım kampanyada 32 bin sterlinden fazla para toplandı.

Sendika ve meslek örgütlerinin çağrısıyla, Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara Barış mitingine katılan binlerce insan, canlı bombaların hedefi olmuştu. Yapılan saldırının bilançosu oldukça ağırdı. Türkiye tarihinin en kanlı katliamlarından biri olarak kabul edilen saldırıda resmi rakamlara göre 102 kişi yaşamını yitirirken, 58’i ağır olmak üzere yüzlerce insan yaralandı. Terör eyleminde yaralananlara destek olmak için bir yardım kampanyası başlatılmıştı. Day-Mer tarafından başlatılan kampanya 20 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Toplumun her kesiminden katılımın olduğu yardım kampanyasında 32 bin 200 Pound, 100 Euro ve 100 Türk Lirası toplandı.

Day-Mer konu hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz gibi Ankara katliamına karşı Türkiye’de ve yurt dışında birçok protesto eylemleri gerçekleşmişti. Bizler Day-Mer olarak İngiltere’de 10 gün boyunca gösteri ve yürüyüşlere katıldık. Bu eylemlerin örgütleyicilerinden biri olduk. Yerli ilerici kamuoyunu, sendikacıları, aydınları gelişmelerle ilgili bilgilendirmeye çalıştık. İngiltere Sendikal Konfederasyonu TUC binasında sendikacılarla birlikte basın açıklaması gerçekleştirdik, online imzalar topladık. Katliamın arkasındaki AKP hükümetine karşı tepki ve kınamaları örgütlemeye çalıştık. Day-Mer olarak bu kampanya sürecinde desteklerini ve katkılarını esirgemeyen ve katılan halkımıza teşekkür ediyoruz. Bizler Türkiye’deki demokrasi mücadelesine enternasyonal bilinçle, işçi sınıfının, emekçilerinin ve halkların dayanışmasını sürdürerek katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Exit mobile version