Site icon Londra Gazete

SunExpress, İngiltere-Türkiye arası uçuşlarına başlıyor

 

Türk Hava Yolları ve Lufthansa Havayolları’nın ortak kuruluşu Sun Express Luton Havalimanı’ndan Londra-İzmir uçuşlarına 2016 yazında başlıyor.

Yılın ilk altı ayını 3.6 milyon yolcu ile önceki yıla göre yüzde 18 artışla tamamlayan SunExpress, 2015 sonu için koyduğu 1.1 milyar Euro gelir ve 8 milyondan fazla yolcu hedefini geçmeye hazırlanıyor.

SunExpress, 2015’i de rekor bir büyüme ve gelirle tamalamayı hedefliyor. Son üç yılda güçlü büyümesini sürdüren ve yılın ilk altı ayında 23.700 uçuşta 3.6 milyon yolcu taşıyan SunExpress, yolcu sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18’lik bir büyüme kaydetti.

Avrupa Acentalar Sorumlusu Hakan Ortatepe ve Sun Express Halkla İlişkiler sorumlusu Neşe Başar Londra’daki acentalarla toplantıya katıldı.

23 ÜLKEDE 3300 ÇALIŞAN

SunExpress için 2015 yenilikler ve başarı dolu bir yıl oldu. Eylül 2014 ve Mayıs 2015 tarihleri arasında SunExpress’i tecrübe eden yolcuların değerlendirmeleri sonucunda  SkyTrax World Airline 2015 ödüllerine göre SunExpress dünyanın en iyi leisure havayolu kategorisinde 3’üncü seçildi. Geçen yıl aynı kategoride 4’üncü sıradaydı.

Bu ödüller SunExpress’in, vizyonu doğrultusunda, doğru yolda olduğunun kanıtı niteliğinde. SunExpress, 23 ülkeden 3,300’den fazla çalışanımız ile hedeflerine ulaşmak için çalışıyor

2016 YAZ SEZONU SATIŞI AÇILDI

Akdeniz ve Ege Bölgelerine tarifeli seferlerle en fazla turist taşıyan hava yolu olan SunExpress, merkezi olan Antalya’yı yurt içinde ve yurt dışında tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlıyor. Şu anda Antalya’dan 17 ülkede 69 destinasyona ve Anadolu’da ise 9 noktaya uçuyor. SunExpress, 2012 yılında bir ilki gerçekleştirerek İzmir’i aktarma merkezimiz yaptı ve İzmir’den her yıl uçuş ağını genişletiyor. İzmir’i tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan havayolu SunExpress. İzmir’den 13 ülkede 35 destinasyona ve Anadolu’da da 13 noktaya uçuyor. İzmir’den, Anadolu ile Avrupa arasında haftada 1095 bağlantı veriyor.

SunExpress Avrupa’daki pozisyonunu da güçlendiriyor. 2011’de Almanya’da, Avrupa’dan Kızıl Deniz gibi popüler turistik bölgelere uçmak için kurulan SunExpress Almanya, Türkiye dışında, tarifeli ve charter olarak, Fas, Bulgaristan, Mısır, İspanya, Yunanistan, Hırvatistan, İtalya, Tunus, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman gibi 11 ülkede 24 havaalanına uçuyor.

SUN EXPRESS’TEN TÜRKİYELİ TURİZMCİLERLE TOPLANTI YAPTI

Sun Express’in geçtiğimiz Salı günü Grosvenor House, A JW Marriott Hotel’de gerçekleştirilen toplantısına Londra’da bulunan Türkiyeli turizm acentaları katıldı. Toplantıya katılan acentalardan İstanbul Travel müdürü Sacit Bağ Sun Express’in yeni uçuş destinasyonları ile ilgili toplantıda şunları söyledi: “Sun Express havayollarının İngiltere Türkiye arasındaki uçuşlarını devam ettirmesi için açıkladığı programı memnuniyetle karşılıyoruz. Yaz boyunca Londra Luton havalimanından İzmir ADB ye karşılıklı yapacağı bu seferlerde kendilerine başarılar diliyorum.

Luton ve Adnan Menderes Havalimanı uçuşunun başarılı olması için İzmir uçuşuna Türkiye’nin belli bölge ve illerine bağlantası verilmesi büyük önem arzediyor. Eğer bu uçuşa başlangıç olarak Adana, Gaziantep, Elazığ, Trabzon gibi hatlara bağlantı sağlanabilirse doluluk sağlanır. Zira İzmir havalimanından tatil planı yapılacak destinasyon alternatifleri oldukça kısıtlı.

Kuşadası otelleri dışında Çeşme bölgesi çok pahalı, otel fiyatlarıyla satışı zor bir bölge konumunda. Dolayısıyla bu hattın özellikle yaz döneminde Almanya’da alışık olunan turistik taşımanın yanında işçi tabir edilen taşıma kategorisinin de hedeflenmesi gerekiyor. Bunun içinde slot problemi olmayan ADB havalimanının bu avantajı kullanılmak suretiyle ilgili şehirlere bağlantı verilmesi şarttır. Eğer bu bağlantı verilmeyecek ise hattın Londra-Antalya direk uçusu olması daha uygun olacaktır. Easyjet, Monarch, Thomas Cook ve Thomson uçuşları bu anlamda iyi örneklemelerdir.”

Exit mobile version