Site icon Londra Gazete

Öğrencilerden Türkiye’ye gezi

nosNetwork of Students (NOS) Öğrenci Birliği, geçtiğimiz hafta 6 günlük bir program nedeniyle Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirdi. İstanbul ve Ankara illerinde gerçekleşen geziye, İngiltere’deki 15 farklı üniversitenin öğrencileri ve akademisyenlerinden oluşan 15 kişilik bir ekip katıldı.

Akademik ve kültürel bir gezi olarak düzenlenen etkinlikte, ilk olarak İstanbul’a gidilerek İstanbul Üniversitesi, Yeditepe ve Sabancı Üniversiteleri ziyaret edildi. Söz konusu üniversitelerde akademisyenler ve öğrenci konseyi ile gerçekleştirilen görüşmelerde, birlikte çalışmanın ve ortak projeler üretmenin önemine değinildi.

Gezinin Ankara ayağında ise çeşitli sivil toplum kuruluşları ziyaret edildikten sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTU) incelemelerde bulunuldu. Gezinin son gününde resmi ziyaretler çerçevesinde Meclis’te Başbakana sunum yapan ve İngiltere’deki çalışmalar hakkında bilgi veren NOS ekibi, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çeşitli milletvekilleri ile de görüşme imkanı buldu.

Exit mobile version