kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8599
EURO
35,1496
STERLIN
41,5104
BITCOIN
$61.797
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı az bulutlu
Perşembe Parçalı bulutlu
22°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
26°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Kadının toplumdaki yeri konuşuldu

Kadın Platformu Sohbet Kulubü “Kadının toplumdaki yeri” konusunu tartıştı

Kadının toplumdaki yeri konuşuldu
07.11.2015
0
A+
A-

kadinlarplatformu

 

Kadın Platformu Sohbet Kulubü “Kadının toplumdaki yeri” konusunu tartıştı

Nusret Gümüşboğa

Nusret Gümüşboğa

 “Yaşam Sevgidir” projesi aktivistlerinden, müzisyen Nusret Gümüşboğa’nın konuşmacı olduğu İKP etkinliğinde, Anadolu’da kadının yerini kendi yaşam deneyimleriyle anlattı. Sanatçı, kadına şidetin kabul edilemez bir suç olduğunu belirterek, kadınların haklara erişimi konusunda bilinçlendirilmesine vurgu yaptı

 Londra’da kurulu etkin sivil toplum kurumlarından İngiltere Kadın Platformu, Cumhuriyet Bayramı etkinliği olarak, “Kadının toplumdaki yeri” konulu panelde üyelerini biraraya getirdi.

Etkinlikte tanınmış sanatçı ve İKP’nin, aile içi şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla yürüttüğü “Yaşam Sevgidir” projesi aktivistlerinden Nusret Gümüşboğa konuşmacı olarak yer aldı ve bu konuda hanımlarla sohbet etti.

Cumhuriyet bayramında, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının kadınlara armağan ettiği en anlamlı hediyenin özgürlük ve bağımsızlık olduğuna vurgu yapılırken, kadınların askerlerle omuz omuza savaştığı, cephe arkasında da benzer faaliyetleriyle savaşa destek verdiği belirtildi.

“KIZ ÇOCUKLARI YOK SAYILIYOR”

İKP’nin 2012 yılından bu yana toplumda aile içi şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla yürüttüğü “yaşam sevgidir” projesi aktivisti Nusret Gümüşboğa, Anadolu’da kadının yeri konusuna değinip, kendi yaşamından örnekler verdi. Gümüşboğa, kadına şiddetin kabul edilemez bir suç olduğunu belirtti, “Maalesef ülkemizde kadının sadece sözlerimizde değerli. Anadolu hala kaç çocuğun var sorusuna, kızlarını saymadan yanıt veren, kız çocuklarını yok sayan zihniyet var. Bu bakış açısının değişmesi için hepimize görev düşüyor. Kadının toplumsal alanlarda katılım hakkı bertaraf ediliyor. Güçsüzleştiriliyor. Kadın olmak kısacası her yerde zor. Yaşam sevgidir. Daha sevgi dolu, şiddetten uzak insanca yaşanacak bir dünya bize huzur, bereket mutluluk getirir. İngiltere Kadın Platformunun Yaşam Sevgidir projesinde konserlerimizle kadına şiddete hayır konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İNGİLİZCE KURSLARI BAŞLIYOR

Büyük ilgi gören sohbette, İKP üyeleri, sanatçıya soru sorarak, bol bol sohbet ettiler. Kadınların toplumda güçlendirilmesi adına önemli çalışmalara imza atan İKP, haklara erişimde büyük bariyer olan lisan konusunu ortadan kaldırmak ve kadını bu anlamda güçlü kılmak adına yeni ESOL kurs dönemini de önümüzdeki günlerde başlatıyor. Bu konuda İKP kurucusu ve direktörü Nilgün Yıldırım verdiği bilgide, kursların 13 kasım Cuma günü “116 Newington Green, N16 9EH, Embassy Café’de başlayacağını  başvurular için 07578238733 nolu telefonu arayabilecekleri bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.