Site icon Londra Gazete

DAYMER, yaralılar için yardım kampanyası başlattı

 

Ankara’daki saldırıda 58’i ağır yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Ankara’da 10 Ekim’de “Barış yürüyüşü” sırasındaki patlamanın ardından yaralananlar için Londra’da faaliyet gösteren Türk-Kürt Dayanışma Merkezi DAYMER, bir yardım kampanyası başlattı. Kampanyadan elde edilecek gelir yaralıların bakımı için kullanılacak. Kampanya 30 Kasım 2015 tarihine kadar sürecek.

DAYMER Yönetim Kurulu’nun kampanya ile ilgili açıklaması şöyle:

“Başkent Ankara, 10 Ekim günü Türkiye tarihinin en kanlı katliamına sahne oldu. Birçok sendika ve meslek örgütünün çağrısıyla düzenlenen ve onbinlerce insanın “silahlar sussun, barış ve kardeşlik istiyoruz” demek için katıldığı barış mitingine yapılan bombalı saldırı sonucu resmi rakamlara göre 102 insan yaşamını yitirdi, 58‘i ağır olmak üzere yüzlerce insan yaralandı. İnsan hakları örgütleri ve doktorlar birliği, ölü sayısının daha fazla olduğunu belirtiyorlar. Halkın barış, kardeşlik ve özgürlük talebini kanla bastırmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklar. Çünkü Türkiye‘nin geldiği bugünkü ortamda, barış, kardeşlik ve demokrasi, ekmek kadar su kadar hayati öneme sahiptir. Bu yüzden katliamın yası, Türkiye‘nin dört bir yanında barış ve demokrasi taleplerinin daha gür haykırıldığı tepkilere dönüşmüştür…

Evet acımız, yasımız büyük. Ve gün yaralarımızı sarma,barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe olan umudumuzu büyütme, sesimizi daha gür haykırma zamanıdır… Gün, bir yandan da, barış ve demokrasi için yaşamını yitiren, sakatlanıp yaralanan insanlarımıza sahip çıkma günüdür.

Bu amaçla Türkiye’de emek ve demokrasi güçleri, saldırıda yaralanan insanlarımızın ve ailelerinin tedavi, bakım vb. maddi ihtiyaçları için bağış kampanyası başlatmıştır. Bu dayanışma kampanyasına katkı sunmanın bir insanlık görevi olduğu düşüncesiyle Avrupa‘da yaşayan bizler de, “yaraları hep beraber saracağız” diyoruz. Barış ve kardeşliğin; barış ve kardeşlik için bedel ödeyenlerin sahipsiz olmadığını göstermek için sizleri de bu dayanışmaya davet ediyoruz”

Exit mobile version