Site icon Londra Gazete

Ünlü Kıbrıslı Türk işadamından girişimcilik dersleri

 

Kıbrıslı Türk işadamı Türker Süleyman.

The Sunday Times gazetesinin yayınladığı 2015 Zenginler Listesi’nde 150 milyon sterlin servetiyle 637. sırada yer alan Kıbrıslı Türk işadamı Türker Süleyman (61) 5 yaşındayken İngiltere’ye gelmiş başarılı bir işadamı. BBC’de yayınlanan Dragons Den’de yatırımcı jüri üyesi olarak yer alan Süleyman, iş fikirleriyle gelen yarışmacıların fikrini beğendiği takdirde yatırım yapıyor.

Britanya’da en çok izlenen programlar arasında yer alan Dragons Den’deki başarılı çıkışlarıyla fenomen olan Süleyman, 45 yıllık üretim ve perakende tecrübesini, iş kurmak isteyenlere girişimcilik workshop’unda anlatacak. Süleyman, yeni jenerasyon girişimcilere destek vereceği için mutlu olduğunu söyledi.

102 YILLIK FİRMAYI £1’A SATIN ALDI

Bulgaristan ve Romanya’daki tekstil fabrikalarında İngiltere’deki çeşitli markalara üretim yapan Süleyman, 2000 yılında 102 yıllık bir marka olan Hawes & Curtis’i borçlarıyla birlikte £1’a satın aldı.

EVİNİ BECKHAM’LARA KİRAYA VERDİ

Türker Süleyman, bir süre önce Beckham’lara High Street Kensington’daki yüzme havuzlu, yüksek güvenlikli evini kiraya verdi. Süleyman, Kensington’da 3.3 milyon sterline aldığı şu anda 20 milyon değeri olan evi en iyi yatırımı olarak gördüğünü vurguluyor.

Exit mobile version