Site icon Londra Gazete

KKTC Temsilcisi Tuncalı’dan anlamlı teşekkür

 

Oya Tuncalı-Gülten Emin.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Oya Tuncalı uzun yıllar boyunca Londra’da yaşayan Kıbrıs Türk toplumuna katkı sağlayan Namık Kemal Türk Okulu’nun kapanmasının ardından 27 yıl boyunca okulun başkanlığını yapan Gülten Emin Hasan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Gülten Emin Hasan için düzenlenen teşekkür töreni 17 Eylül Perşembe günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilciliği’nde gerçekleşti. Ekonomik nedenlerden dolayı kapanmak zorunda kalan Namık Kemal Türk Okulu, Kıbrıs Türk toplumunun adet ve ananelerini unutmaması için büyük özveri, üstün gayret ve başarılar sergilemişti. Bu çalışmaları ve ortaya konan başarıları göz ardı etmeyen Oya Tuncalı, okulun kapanmasından dolayı yaşamış olduğu üzüntüyü dile getirerek, Türk okullarının kapanmaması için topluma destek çağrısında bulundu.

Namık Kemal Türk Okulunda 1988 yılında göreve başlayan Gülten Emin Hasan, ilk günden son güne kadar geçen süre zarfında çeşitli zorluklar ile karşılaşmış olsalar dahi, Londra’da yaşayan topluma katıda bulunabildikleri çok mutlu olduklarını belirtti. Gülten Emin Hasan ayrıca Temsilci Tuncalı’ya ve KKTC ve TC Eğitim Bakanlıklarına, Londra’da faaliyet gösteren Türk Okullarına verdikleri desteklerinden dolayı da teşekkür etti.

 

Exit mobile version