Site icon Londra Gazete

Düğün öncesi tutuklandı

tamer.mehmet.sinirdisi1Kuzey Kıbrıs kökenli Tamer Mehmet (49), 6 yıldır vizesiz İngiltere’de yaşayan Türkmenistanlı partnerinin nikah törenlerinden 5 dakika önce  İçişleri Bakanlığı polisleri tarafından tutuklanarak sınırdışı edilmek üzere bekleme kampına götürülmesinden duyduğu kızgınlığı ifade etti.

Haringey Belediyesi’nde Pazartesi günü nikah töreni için akrabaları ve arkadaşları ile biraraya gelen Mehmet, kendisinin Avrupa Birliği vatandaşı olduğunu, belediyeye nikah için başvurarak tüm masrafları ödeyip gün aldığını, tüm işlemin ‘komplo’ gibi gerçekleştirildiğini bunun adil olmadığını söyledi. Belediyeyi ‘sinsi’ olmakla suçlayan Mehmet, düğün için Kıbrıs’tan ve diğer uzak şehirlerden akrabalarının geldiğini, masraflarının boşa gittiğini söyledi.

Mehmet, bir yıldır birlikte olduğu Türkmenistanlı partneri Nartach Nurmuradova’nın (51) halen bekleme kampında tutulduğunu, hiçbir evrağı imzalamadığını, bakanlığa karşı yasal süreç başlatacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü sahte evlilik ihbarı üzerine harekete geçerek, yasal olmayan yollardan ülkede yaşayan kadını ülkesine göndereceklerini söyledi. Sözcü, sahte evlilikleri önlemek amacıyla yerel belediyelerin nikah dairesi memurları ile işbirliği içinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Exit mobile version