Site icon Londra Gazete

Londra metrosu 24 saate hazırlanıyor

london metroLondra’nın ulaşımından sorumlu Transport for London(TfL) , 2015 yılından itibaren 24 saat tren seferlernin başlayacağını duyurdu.  İlk aşamada Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak olan gün boyu seferler,  Piccadilly, Victoria, Central ve Jubilee hatları ile Northern line güzergahının bir bölümünü kapsayacak ve sonraki aylarda yaygınlaştırılacak.

Metro hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik planlar kapsamında ayrıca King’s Cross ve Finsbury gibi 6 ana istasyonda  yolcu danışma noktaları ve turistler için enformasyon masaları faaliyete geçirilecek. Ayrıca seferlerde internet erişimi bütün hatlarda genişletilecek.  27 istasyonda engelliler için düzenlemeler yapılırken, yeni trenler sefere konulacak ve yolculara bilet ödemesi için bankacılık hizmeti sağlanacak.

Öte yandan Londra metrosunda bulunan bilet gişelerinin tamamının 2015 yılına kadar kapatılacağını da açıklayan TfL, gişe memurlarının istasyonlarda yolculara yardımcı olmak üzere görevlendirilecekleri kaydetti. Buna karşın 750 kişinin de işten çıkarılacağını ve düzenlemenin kuruma 40 milyon sterlin tasarruf sağlayacağını vurgulayan TfL, bu kaynakla metro hizmetlerinin geliştirilemesinin hedeflendiğini savunuyor. Açıklamaya sert tepki gösteren sendikalar ise kurumu geniş kaspamlı greve gitmekle uyarıyor.

Exit mobile version