Site icon Londra Gazete

Araçta telefon her türlü yasaklansın!

İngiltere'de sürücülerin cep telefonları ile konuşmalarının her şekilde yasaklanması tartışılıyor.

İngiltere’de sürücülerin cep telefonları ile konuşmalarının her şekilde yasaklanması tartışılıyor.

Metropolitan Polis ve Londra’nın ulaşımından sorumlu TFL’in düzenlediği “Yol Güvenliği Haftası” direksiyon başındaki sürücülerin cep telefonları ile konuşmasının yasaklanması çağrıları ile gündeme geliyor. Londra ve ülke genelinde yolların daha güvenli olması için kamuoyundaki farkındalığı arttırmayı amaçlayan hafta boyunca verilen mesajlarda, hands-free olsa dahi sürücülerin seyahat sırasında telefonla konuşmaması isteniyor. Yol güvenliği konusunda faaliyet gösteren Brake isimli vakfın yaptığı araştırmaya göre Britanya genelinde 575 bin, başkent Londra’da ise 55 bin sürücü, araç kullanırken telefonla konuştukları tespit edilerek cezalandırılmış.

Direksiyonda telefonla konuşmanın kazalara en çok neden olan faktörülerin başında geldiğine işaret eden vakıf,  sürücülerin elde tutmadan da telefonda konuşmalarının yasaklanmasını talep ediyor. Kulaklık veya hoparlörde konuşmanın da dikkat dağınıklığına sebep olduğunu söyleyen vakfın bir araştırmasına göre 7 ila 11 yaşları arasındaki çocukların yüzde 62’si, telefonda konuşan bir sürücü tarafından okula veya eve taşındığını bildirmiş. Araştırmanın ortaya koyduğu bir başka çarpıcı sonuç ise telefonda konuştukları için cezalandırılan her beş sürücüden dördünün erkek olması oldu. .

İngiltere’de bu yıl hayata geçirilen bir düzenleme kapsamında trafikteyken cep telefonu ile konuşmak gibi hatalara verilen £60 para cezası miktarı £100 olmuş,ayrıca sürücülerin ehliyetinden de üç uyarı puanı kesilmesi yasalaştırılmıştı.

 

Exit mobile version