Site icon Londra Gazete

Türkçe öğreniyorlar

TURKCELONDRA’DA yaşayan Yunanlar ve İngilizler başta olmak üzere birçok milletten kişinin, Türkiye’de çalışmak için Türkçe öğrenmesine neden oluyor.

¨Londra’da bulunan ve 2010 yılında CumhurbaşkanıAbdullah Gül tarafından açılan Yunus Emre TürkKültür Merkezinde verilen Türkçe kurslarına kayıtlı yaklaşık 50 farklı milletten 150 öğrenci bulunuyor.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’ndeki Türkçe öğretmeni ve Eğitim Koordinatörü Ahmet Alver, son dönemde Türkçe kurslarındaki öğrenci sayısında ciddi bir artış olduğunu A.A’ya anlattı. Merkezde haftanın altı günü verilen Türkçe kurslarına daha çok İngilizlerin ve Yunanların ilgi gösterdiğini belirten Alver, şöyle konuştu:

“Herkesin Türkçe öğrenmek için farklı sebebi var. Kimisinin Türk eşi var, kimisi üniversitede Türkiye üzerine çalışıyor, ama çoğunluk özellikle Yunanların ve İngilizlerin zihnindeTürkiye’de çalışma düşüncesi var ve bir an önce Türkçe öğrenip, Türkiye’ye kapak atma derdindeler. Ama özel zevkten, turistik nedenlerle de öğrenenler var, sebepler farklı.”

Özellikle Yunan öğrencilerinTürkiye’de çalışmak istediklerini ifade eden Alver, örneğin merkezde Türkçe kursunu tamamlayan Yunan bir öğrencinin yakın zaman önce Türkiye’ye çalışmaya gittiğini anlattı. Ahmet Alver, Yunanlıların yanı sıra çok sayıda İngilizin de Türkiye’de çalışmak için Türkçe öğrendiğini kaydederek, “Ekonomik sebeplerden dolayı Türkçe öğrenen çok” dedi. (AA)

Exit mobile version