Site icon Londra Gazete

Nesimi Erbil özür diledi

Dolandırıcılıktan hapis cezasına çarptırılan Enfield Belediye meclis üyesi Nesimi Erbil, cezasının ortaya çıkmasından 6 ay sonra yazdığı özel bir mesajda özür diledi.

Enfield Belediyesi bağımsız meclis üyesi Nesimi Erbi

Haber: Michael Daventry

Pazar günü Londra’nın Enfield bölgesindeki meclis üyelerine toplu mektup yazan Nesimi Erbil, “seçmenlerime bunu yaşattığım için özür dilemek istiyorum” dedi ancak suçlu bulunmasının istifasını gerektirmediğini savundu.

Taksi aracında sahte ruhsat bulunduran Erbil’in İşçi Parti üyeliği, Londra Gazete’nin ceza aldığını ortaya çıkarması üzerine dondurulmuştu.

Lower Edmonton bölgesini temsil eden meclis üyesi sözlerine şöyle devam etti: “Mahkemenin aldığı kararın altını çizmek istiyorum: ne seçmenlerimi ne de belediyeyi etkiliyor, ne de bunlar için yaptığım görevi etkiliyor.

‘HİZMETE DEVAM’

“Bu nedenle başka bir duyuru yapana kadar seçmenlerime hizmet etmeye devam edeceğim.”

İşlettiği taksiye Londra’nın her bölgesinden müşteri alabilmek için sahte ruhsat belgesi kullanan Nesimi Erbil’e 4 hafta ertelenmiş hapis cezasının yanı sıra 580 sterlin para cezası verilmiş, ehliyetine 8 ceza puanı işlenmişti.

Nesimi Erbil’in 21 Haziran’da gönderdiği mektup

Erbil’in siyah taksi lisansı da ayrıca iptal edilmişti.

İSTİFA ÇAĞRISI OYLAMASI

Enfield Belediye meclisinin bu hafta Erbil’i istifaya davet eden bir önerge üzerine oylama yapması bekleniyor.

Muhalefet rolündeki Muhafazakâr Parti’nin sunduğu önerge Erbil’in davranışlarını “sahtekârlık suçları” diye tanımlanıyor ve derhal istifaya çağırıyor.

Yönetim üzerinde herhangi bir bağlayıcılık taşımayan önergenin Çarşamba günü oylanması bekleniyor. Meclisteki İşçi Parti çoğunluğu sebebiyle kabul edilmemesi bekleniyor.

Suçların ortaya çıktığı Ocak ayında Erbil’in parti üyeliğini derhal askıya alan İşçi Partisi’nin olayla ilgili soruşturması ise halen devam ediyor.

 

 

Exit mobile version