Bu ülkeler arasından haftada ortalama çalışma saati 48.9 saatle en yüksek ülke Türkiye. Bu ülkeyi 44.6 saatle Kore takip ederken, Hollanda 30.5 saatle haftalık çalışma süresinin en az olduğu ülke. Bir yılda en çok çalışılan ülkeler ise 2,226 saatle Meksika, 2,034 saatle Yunanistan ve 2,029 saatle Şili.
İngiltere’de ortalama çalışma saatinin düşüşü part – time çalışmanın, özellikle ekonomik krizden sonra yaygınlaşmasına bağlanıyor. İngiltere’de her sekiz kişiden biri haftada en az 50 saat çalışırken, Türkiye’de çalışanların neredeyse yarısı 50 saatten fazla mesai yapıyor.
Öte yandan daha fazla saat çalışmanın hayat memnuniyetini olumsuz etkilediğini belirleyen OECD raporu, Türkiye’de 2007 ile 2012 yılları arasında memnuniyet oranının yüzde 5 gerilediğini gösteriyor. Yine OECD’nin araştırmasına göre İngiltere yaşanabilecek en iyi ülkelerden birisi. Araştırma İngiltere’nin ekonomik durgunluktan diğer ülkelere göre daha az etkilendiği görüşüne yer verirken, bu ülkedei standartların İsviçre, Avustralya, Norveç, İsveç, Kanada ve Yeni Zellanda gibi ülkelerle aynı kategoride değerlendirdi.
Ekonomik durgunluğa rağmen 2007 ile 2011 yılları arasında Britanya’daki hanelerin kullanabilir gelirinin arttığını kaydeden OECD, Britanya’yı istihdam, kazanç ve konut açısından ortalamanın üstünde nitelendirdi. Raporda, eşitsizliğin diğer ülkelere kıyasla çok daha hızlı arttığını kaydetse bile, İngiltere’de yaşama ve çalışma standartlarının Almanya, ABD ve Japonya’dan daha iyi olduğu ifadelerine yer verildi.