Site icon Londra Gazete

Balıkçıoğlu Kabaresi bu sefer Güney Londra’yı güldürdü

 

 

Kuzey Londra’da iki defa perde açan Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu, bu sefer Güney Londra’da perde araladı.

Usta tiyatrocu Osman Balıkçıoğlu son yazdığı “Kıbrıs Çeşitlemeleri” adlı iki perdelik oyunuyla adeta izleyicileri gülmekten kırdı geçirdi.

24 Mayıs Pazar günüBromley Civic Centre salonunda seyircisiyle buluşan Balıkçıoğlu Tiyatrosu yine kelimenin tam manasıyla boş koltuk bırakmadılar. Kahkahaların havada uçuştuğu iki perdelik eserde kimi zaman hüzünlü anlar da yaşandı.

Kıbrıs adasının tarihi sürecinden günümüze dek gelişen dikkat çekici olayları kendi üslubuyla kaleme alan Osman Balıkçıoğlu, mizahi bir dille olayları eleştirerek izleyicinin dikkatini üzerine çekmeyi başarmış görünüyor.

İki perdelik eserin her biri iki bölümden oluşuyor. Birinci perde Şeşbeş Fm ve Yalançı Dolmalar, ikinci perdede ise Luricinalılar ve Hatmalı ve Caher adlı sahnelerden oluşuyor.

Gecenin sonunda elde edilen gelirin bir bölümünün Güney Londra’daki Türk okullarına ve derneklerine bağışlandığı bilgisine yer verilen tiyatronun oyncu kadrosu ise, Osman Balıkçıoğlu, Şadiye Balıkçıoğlu, Artun Gökşan, Hüsnü Kişi, Ayhan Niyazi Kemal, Fatma Kemal ve Küçük Şadiye Balıkçıoğlu’ndan oluştu.

 

 

Exit mobile version