kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5824
EURO
35,0590
STERLIN
41,3913
BITCOIN
$62.011
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Hafif yağmur
20°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Bitkisel ürün kullandı, cildinde lekeler oluştu

Londra’da yaşayan Nilüfer Atik, kullandığı bitkisel ilacın yaralarını sarmaya çalışıyor

Bitkisel ürün kullandı, cildinde lekeler oluştu
31.05.2015
0
A+
A-

 

bitkiselurun

Londra’da yaşayan Nilüfer Atik, kullandığı bitkisel ilacın yaralarını sarmaya çalışıyor

Londra’da yaşayan 39 yaşındaki Nilüfer Atik, yakın bir arkadaşının ölümü sonrası yaşadığı depresyonu atlatabilmek için ilaç yerine daha doğal takviyelerle yardım almak istediğinde başına geleceklerden elbette habersizdi.

İngiltere’de hemen her eczanede reçetesiz satılan ‘St. John’s Worth’ (Sarı kantaron hapı) aldı ve kullanmaya başladı. Prospektüste yazan dozlara harfiyen uyan Atik, yaklaşık 3 ay sonra kendini daha iyi hissetmeye başladı.

SARI KANTARON HAPI CİLDİNDE LEKE YAPTI

Tatil için Türkiye’ye gelen Atik, hapları kullanmaya devam ediyordu. Ancak 30 koruma faktörlü güneş kremi kullanmasına rağmen cildinde koyu lekeler çıkmaya başladığını farketti ve derhal doktora gitti. Lekeler sadece yüzünde değil, karnında, sırtında, kollarında, kısacası vücudunun hemen hemen her yerinde belirmişti.

Gittiği doktorun kendisine antibakteriyel bir pomad verdi, düzenli olarak pomadı kullanan Atik, güneş yanıkları kayboldukça lekelerin daha da belirginleştiğini farketti. Bunun üzerine sebebini araştırmak için internette aramaya koyuldu. Aynı şeyin başkalarının başına da geldiğini ve hepsinin ortak bir noktası olduğunu gördü: Sarı kantaron hapı…

İlacın prospektüsünde ‘hafif derecede güneşe hassasiyet’ yazdığını söyleyen Atik, bunun çok da ciddiye alınacak bir uyarı gibi gösterilmediğinin altını çizdi.

BİTKİSEL İLAÇLARIN CİDDİ YAN ETKİLERİ VAR

Cildinde lekeler kalan Atik, aslında doğal olduğu için vücuda zarar vermediği düşünülen bitkisel takviyelerin karaciğer yetmezliğinden felce kadar pek çok ciddi yan etkisi olduğunu öğrendi. Lekeler için geç kalmış olsa da sağlığını daha fazla tehdit eden bir rahatsızlığa yakalanmamış olduğu için şükreden Atik, İngiliz Daily Mail gazetesine verdiği röportajda insanların bitkisel ürün kullanmadan önce mutlaka bir doktora başvurmaları gerektiğini söyledi.

Bitkisel çözümlerin artık trend haline geldiği günümüzde, bu ürünleri kullanmanın ölüme kadar giden sonuçları olabileceği belirtiliyor. Dünyanın ilk tamamlayıcı tıp doktoru olan Prof Edzard Ernst, bir ürünün bitkisel ya da doğal olmasının onu güvenilir kılmadığını söylüyor ve ekliyor:

“Doğada pek çok zehirli bitki de mevcut. Tabii bunların kullanım dozları önemli. Ancak bazı bitkiler, kullanılmakta olan diğer ilaçlarla etkileşim yapıp çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.