Site icon Londra Gazete

Kültür-Sanat emekçileri HDP’ye oy istedi

 

Geçtiğimiz Pazartesi günü Wood Green Kütüphanesi’nin önünde toplanan bir grup sanatçı, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) destek olmak için basın aracılığıyla oy çağırısında bulundular.

Çoğunluğu Londra’da çalışmalarını sürdüren ve  farklı branşlarda faaliyetlerde bulunan sanatçılar, 7 Haziran’da Türkiye’de yapılacak olan genel seçimlerde HDP’ye destek vereceklerini kamuoyuna duyurdular.

Santçılar adına konuşma yapan sinema yönetmeni Haco Çeko “Türkiye’deki demokrasi mücadelesinde önemli bir süreçten geçilirken, böylesi bir dönemde yapılacak olan 7 Haziran genel seçimleri hayati önem taşımaktadır” diyerek sözlerine başladı.

Haco Çeko “emekçilerin hak gasplarına,eğitimin bilimsel, sorgulayan, eleştiren değil muhafazakar, itaat eden bir nesil yetiştiren tarzda düzenlenmesine,Kürt halkına, Alevi inancına ve diğer etnik ve dinsel inançlara sahip kesime yönelik saldırı, inkar ve asimilasyon politikalarına, kadın haklarına yönelik saldırılara, gençlerin geleceksizleştirilmesine ve çevrenin talan edilmesine yönelik mücadelede emek, demokrasi, barış güçlerinin kazanımla çıkması için 7  Haziran’da yapılacak olan genel seçimler önemlidir” diye konuştu.

90 SANATÇI İMZASIYLA DESTEK VERDİ

Londra’da Türkçe konuşan toplum arasında iyi tanınan Cahit Baylav, Ceyhun C. Güner, Çiğdem Aslan, Olcay Bayır, Sedat Sarıcı, Sümer Erek ve Vehbi Koca gibi isimlerin de imzasının bulunduğu “Oylar HDP’ye” çağırısına yaklaşık 90 sanatçı imzalarıyla destek verdi.

Destek verenler arasında akademisyenlerin de olduğunun bilgisine yer veren Nimet Sayar “halkların, ötekileştirilenlerin, ezilen kesimin parlementoda sesi olacak olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile ittifak içinde olan parti ve örgütlerini destekliyor, “oylarımız HDP’ye” diyoruz. İngiltere’de yaşayan Türk ve Kürt kökenli emekçilerin, toplumun, aydınların ve sanatçıların oylarını HDP’ye vermesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

 

Exit mobile version