Site icon Londra Gazete

Polis taserle durdurabildi

Kafirlere ölüm! diye bağırdığı iddia edilen saldırgan şok tabancası ile durduruldu.

Kafirlere ölüm! diye bağırdığı iddia edilen saldırgan şok tabancası ile durduruldu.

Londra’nın Battersea bölgesinde bir polis memuruna saldıran bir kişi polis tarafından Taser olarak bilinen şok tabancası ile etkisiz hale getirildi. Daily Mail gibi gazetelerde 31 yaşında olduğu açıklanan zanlının olaydan kısa bir süre önce ‘kafirlere ölüm!’ diye bağırırken görüldüğü ileri sürüldü. Polisten yapılan açıklamaya göre Falcon road caddesi üzerinde bir adam, elinde bir bıçakla yoldan geçenleri tehdit ettiç İhbarı üzerine olay yerine giden polise de saldıran zanlıya şok tabancası ile müdahale edildi.

Gazetecilere konuşan Battersea Food & Wine isimli işletmede çalışan Servet Kaplan, çok sayıda insanın kendi dükkanlarına sığınmaya çalıştığını anlatırken, polisin ısrarlara rağmen bir süre müdahale etmediğini söyledi. Adının Michael olduğu sanılan saldırganın 2 yıl önce ruh hastanesinden salıverildiği kaydedilirken, bir süre önce Müslüman olduğu  öne sürülüyor.

22 Mayıs’ta Woolich bölgesinde İngiliz asker Lee Rigby’inin sokak ortasında bıçak ve satırlarla öldürülmesi ülkeyi sarsmıştı. Woolwich topçu kışlası yakınında gerçekleşen olayda zanlılar tekbir getirerek Rigby’e saldırmışlardı.

Exit mobile version