Site icon Londra Gazete

Pizzacıya ceza yağdı

Pizzacıya ceza yağdı

Londra’nın güneyindeki Catford semtinde take-away pizza sahibi Kunaratnam Kunanathan, adeta fare istilasına uğramış  mutfağında küflü ürünler sattığı gerekçesiyle £15 bin sterlinden fazla para cezasına çarptırıldı.

Gillingham’da bulunan Pizza Plus Fried Chicken’ın sahibi 36 yaşındaki Kunaratnam Kunanathan, fare istilasına uğrayan işletmesinde gerekli önlemleri almadığı için £14.500 cezayla birlikte £2.000 üzerinde yasal masrafları ödemesi kararı alındı.

Medway Belediyesi Çevre ve Sağlık dedektiflerinin yaptığı araştırmalar  sonucu, pizza malzemelerinde küflü domates salçası kullanıldığı, sağlığa uygun olmayan şartlarda yiyeceklerin hazırlandığı ve pizzaları paketlemek için kullanılan kartonların içerisinde fare pisliklerinin tespit edildiği bilgisine yer verildi.

Ocak ayında yapılan denetlemelerin sonucunda pizza işletmesi, halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle kapatıldı.

İşletme sahibi Kunanathan, gıda güvenliği ve hijyen  kuralları çerçevesinde yedi ayrı suçtan, sağlık ve güvenlik kuralları çerçevesinde de iki ayrı suçtan ceza aldı.

Tekrar denetlenen işletmede sağlık koşullarına uygun hale getirildiği görülen pizza dükkanının yeniden açılmasına izin verildiği halde, işletme sahibi dükkanını tekrar atmama kararı aldı.

Exit mobile version